Tribunalul Bucureşti a respins cererea de suspendare a autorizaţiei de construcţie pentru One Floreasca City

0
873

În data de 9 mai Tribunalul București a decis să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora compania One Mircea Eliade Properties începuse lucrările la proiectul ”One Floreasca City” pe amplasamentul vechii fabrici Automatica, amplasată pe  Calea Floreasca.

Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală alături de Asociaţia Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Naţional şi Cultural solicitaseră instanţei suspendarea autorizaţiei de construire a proiectului din str. Calea Floreasca nr. 159 – 165.

Tribunalul Bucureşti a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reţinut nici măcar un singur motiv de nelegalitate. În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanţa nu a reţinut nici existenţa vreunei ”pagube iminente”, aşa cum, cu rea credinţă, au susţinut cele două Asociaţii amintite.

Reprezentanţii companiei  au informat că:

„În realitate, aşa cum compania a precizat în repetate rânduri, proiectul ”One Floreasca City” nu numai că nu produce nicio pagubă iminentă, dar generează reale avantaje pentru comunitatea zonei Floreasca, contribuind activ la descongestionarea traficului, la reamenajarea parcurilor din zonă şi la igienizarea şi transformarea unei vechi platforme industriale, lăsată în paragină de peste 20 de ani. Acesta este un proiect imobiliar modern construit la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă, care include şi peste 18.000 mp de spaţii verzi, alei pietonale şi spaţii de relaxare, toate deschise accesului public.”

Potrivit acestora, nici comunitatea locală nu este mobilizată împotriva acestui proiect, aşa cum afirmă aceste Asociaţii pe reţelele de socializare. Asociaţiile de proprietari s-au alăturat în primă fază Asociaţiei Mişcarea Civică Miliţia Spirituală, dar ulterior au formulat cereri de renunţare la judecată, motivând că la momentul respectiv au fost ”induse în eroare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here