Trenurile spre aeroport, distracție de week-end pentru copii. În cursul săptămânii merg goale

0
1562

Statul român a investit aproape 400 milioane de lei pentru linia ferată care unește Gara de Nord din București cu Aeroportul Otopeni însă banii nu se justifică până în prezent pentru că trenurile sunt goale. Și pentru că interesul este foarte scăzut, companiile care operează pe această linie sunt subvenționate de către stat pentru a nu avea pierderi. Asta înseamnă bani și mai mulți cheltuiți de noi toți cu linia spre aeroport.

După aproape o jumătate de ani de la inaugurarea liniei Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, reporterii Money.ro recurs la un experiment. Și anume, au mers de mai multe ori într-o singură zi pe această rută, utilizând automotoarele tuturor companiilor care operează, cu scopul de a vedea cât de pline sunt trenurile, ce condiții oferă garniturile și cum arată traseul, aspect foarte important pentru că o line ferată gară-aeroport ar trebui să fie folosită intens de călătorii străini care aleg să călătorească cu avionul la Otopeni.

Trenuri goale

Cea mai importantă constatare a fost aceea că aceste garnituri nu au călători. La cursa Regio Călători, de la ora 09.50 din Gara de Nord, din 13 mai, s-a urcat doar o singură persoană. ”Sunt goale trenurile. Asta e, mergem așa. Sperăm să dea drumul la avioane”, a spus șeful trenului într-o discuție cu reporterul Money.ro. Acesta a adăugat că în zilele de week-end e mai multă mișcare pentru că vin copii cu părinții, linia fiind o atracție de ultimă oră pentru cei mici. Și cursa de întoarcere, de la 10.31, a fost la fel de goală, în tren urcând două persoane.

Am continuat experimentul și în week-end. Așa este, puținii călători sunt părinți cu copii care se bucură de o plimbare cu trenul. ”Este o experiență plăcută pentru copii, mai ales că nu e aglomerat și costă foarte puțin. Nici nu ne așteptam să fie doar 2-3 persoane în tren”, ne-a spus o mămică ieșită la plimbare cu copiii sâmbăta trecută.

Citeste mai mult pe money.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here