Tranzacțiile pe bursă au scăzut

0
3304
bursa-de-valori
În ultimele 8 luni s-au înregistrat cu 11,1% mai puține tranzacții pe segmentul principal al Bursei de Valori București
 Tranzacţiile cu acţiuni efectuate pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut în primele opt luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent cu 11,1%, la circa 1,13 miliarde de euro, arată datele operatorului pieţei de capital, potrivit Agerpres.
În luna august a acestui an, valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit 110,2 milioane de euro, sumă mai mică cu 40,5% comparativ cu aceeaşi lună în 2015. Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, valoarea tranzacţiilor a crescut cu 215%, la peste 33,5 milioane de euro, în perioada ianuarie – august din acest an.
Banca Transilvania, Romgaz și BRD, cele mai tranzacționate
     „De regulă, în timpul verii volumele scad, având în vedere că o parte din investitori se află în vacanţă, iar luna august este cea mai populară în acest sens, atât la noi în ţară, cât şi în vestul Europei, Canada şi SUA”, a declarat, pentru agenţia citată, Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la Tradeville. Titlurile „Banca Transilvania”, „Romgaz” şi „BRD – Groupe Societe Generale” au fost cele mai tranzacţionate pe bursă, pe segmentul principal, în luna august.
Cu acţiunile „Banca Transilvania” au fost realizate 7.289 de tranzacţii, în valoare de peste 92,2 milioane de lei, cu cele ale „Romgaz” – 3.656 de tranzacţii de peste 55,8 milioane de lei şi cu ale „BRD – Groupe Societe Generale” – 2.442 de tranzacţii de circa 50,9 milioane lei. Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de „Fondul Proprietatea” şi „Electrica”, cu 46,5 milioane de lei, respectiv 45,1 milioane de lei.
Pe segmentul alternativ conduce Bucur Obor București
Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, cele mai tranzacţionate, în luna august, au fost acţiunile „Bucur Obor Bucureşti” (2,76 milioane de lei), „Deutsche Bank” (1,47 milioane de lei) şi „BMW” (346.777 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here