Topul ţărilor cu cea mai împovărătoare fiscalitate. Pe ce loc se situează România

0
1690
Familiile ale căror venituri vor fi negative, respectiv cheltuielile deductibile vor depăşi veniturile într-un an, vor primi 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil

Un studiu realizat de TMF Group în privinţa complexitării fiscalităţii şi contabilităţii, plasează România cu o poziţie înaintea Venezuelei.

La mare distanţă de Bulgaria, stat cu fiscalitate mult redusă, şi mult mai aproape de China – pe primul loc în topul complexităţii fiscale -, România nu poate fi atractivă pentru investitori.

Indicele de complexitate financiară al grupului TMF analizează complexitatea pentru conformitate financiară şi contabilă, explorând uşurinţa cu care companiile pot face faţă impozitelor şi cerinţelor de raportare din 94 de ţări.

În acest top, România se situează pe ocul 17, cu doar o poziţie înainte de Venezuela şi cu 48 de poziţii înaintea Bulgariei, stat cu fiscalitate mult redusă (locul 65).

China se plasează pe primul loc în top, ca fiind cea mai complexă din lume pentru contabilitate şi conformitatea fiscală, locul 2 fiind ocupat de Brazilia, urmată de Turcia, Italia, Argentina, Franţa, Bolivia, Columbia, Mexic şi Rusia.

De altfel, Europa nu pare prea atractivă pentru afaceri din acest punct de vedere, multe state europene fiind poziţionate în prima jumătate a topului.   Astfel,  Ucraina se află pe locul 19, Belgia pe 20, Germania pe 21, urmate de Grecia (22), Slovacia (23), Luxembourg (27) şi Portugalia (30).    La polul opus, Estonia şi Austria ocupă locurile 58 şi 59, iar Cehia şi Finlanda poziţiile 61 şi 62, în timp ce Bulgaria se află pe locul 65.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here