Tinerii interesaţi de o carieră în administraţia publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship al Guvernului

0
1298
Tinerii interesaţi de o carieră în administraţia publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship al Guvernului

Potrivit unui comunicat al Executivului, programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenţi sau recent absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.

Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/profil şi va putea fi accesat până la 9 mai, ora 23,59.

Ediţia aniversară a programului – cea de-a V-a – se va desfăşura între 17 iulie şi 18 septembrie şi pune la dispoziţia tinerilor interesaţi 100 de poziţii de intern în peste 75 de domenii de studii. Participanţii vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 lei lunar pentru amortizarea costurilor de subzistenţă în cele două luni ale stagiului, în condiţiile în care vor lua parte la activităţile comune sau specifice instituţiei-gazdă cel puţin 6 ore/zi, se arată în comunicat.

Conform Executivului, la ediţia din acest an s-au alăturat Guvernului alte 51 de instituţii-gazdă. De asemenea, Executivul va oferi expertiză în organizarea programelor de internship, inclusiv în administraţia publică locală.

Potrivit comunicatului, ca parte a angajamentelor cuprinse în Programul de guvernare 2017 – 2020, Guvernul va sprijini, prin Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului, procesul de reglementare a organizării şi desfăşurării programelor de internship în România.

Calendarul ediţiei 2017 a programului este structurat astfel: 24 aprilie – 9 mai: depunerea candidaturilor online; 9 mai – 28 mai: evaluarea candidaturilor; 29 mai – 18 iunie – interviuri online; 26 iunie: anunţarea rezultatelor; 17 iunie: deschiderea programului; 18 septembrie: închiderea programului.

Programul de Internship a debutat în 2013 cu 25 de interni, la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În anii următori, programul a fost extins la nivelul ministerelor şi instituţiilor subordonate, astfel încât în rândul absolvenţilor se numără 684 de tineri, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here