Tineri rupți de realitate: Au zero experiență dar vor salarii de o mie de euro și program flexibil

1
1662

Raluca Dumitra, editor-șef eJobs România, a declarat in cadrul interviurilor Livertatea Live ca foarte mulți tineri cer salarii de o mie de euro fără a avea experiență sau nu vor un program fix, astfel că așteptările lor trebuie să se calibreze cu realitatea, iar aceștia să facă o serie de concesii.

”Există o mare diferență între așteptări și realitate. Sunt foarte mulți tineri care nu au niciun fel de experiență și merg la un interviu și cer o mie de euro cu zero experiență. Eu nu cred că fac acest lucru neapărat pentru că ei cred că merită cu adevărat o mie de euro, cred că pur și simplu nu au contact cu realitatea și cu piața. Adică nu știu cât ar trebui să câștige un om la început de carieră”, a declarat expertul eJobs.

De altfel, potrivit unui studiu realizat recent de către eJobs, aproape 12% dintre tineri nu reușesc să se angajeze pentru că au așteptări salariale prea mari sau nu sunt dispuși să respecte un program fix de lucru.

eJobs.ro,cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România, a lansat de curând platforma Primul Job, care poate fi accesată lawww.primul-job.ro, dedicată tinerilor și celor fără experiență.

Aceștia pot afla de pe această platformă cum să își redacteze CV-ul, ce să facă sau să nu facă la un interviu de angajare sau cât să ceară drept salariu. Concomitent, plaftorma oferă un motor de căutare de locuri de muncă dedicate tinerilor sau celor aflați la început de carieră. Aceștia își pot introduce datele, joburile dorite sau orașul căutat și pot obține rezultate personalizate.

Peste 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru tineri sau cei fără experiență pe platformele eJobs.

Studiul mai arata ca vanzarile, productia si restaurantele/barurile sunt domeniile in care se angajeaza cei mai multi tineri. Mai precis, tinerii se orientează către vânzări (18,7%), producție (11,8%), industria ospitalieră (9,09%), call-center-uri (6,34%) sau joburi de muncitori necalificați (6,49%), conform studiului.

Meseriile cel mai puțin alese sunt: marketing (0,28%), învățământ (1,01%), inginerie și IT (1,44%), contabilitate (1,73%).

Aproape jumătate dintre români (46,83%) se angajează pentru prima dată înainte de a împlini 20 de ani, însă datele Eurostat mai arată și că un român din din cinci cu vârsta între 18 și 24 de ani nici nu lucrează și nici nu studiază.

 

1 COMMENT

  1. Acum 5 ani raspunsul meu ar fi fost DA, sunt rupti de realitate.
    Azi, in contextul depopularii masive si altor situatii care sustin nemunca, 1000E este chiar corect!

    Eu felicit ca au curaj sa ceara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here