Tetik (Banca Transilvania): Spre sfârşitul anului o să fie multă lichiditate în piaţă; s-ar putea să vedem o mică scădere a ROBOR

0
983
Presa-o afacere foarte profitabila pentru anumiti jurnalisti-Catalin Tolontan a castigat 2,5 milioane de euro intre 2005-2010

La ”Ziua de Antreprenoriat” – eveniment în cadrul Zilelor Biz, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, a declarat pentru Agerpres despre creşterea ROBOR, care  s-a potolit, iar spre sfârşitul anului o să fie multă lichiditate în piaţă şi chiar s-ar putea să vedem o mică scădere.

“Deja există o stabilitate şi după prognoza de inflaţie se pare că s-a potolit creşterea ROBOR, aşa-numită agresivă, eu nu cred că a fost agresivă, dar aşa a fost considerată şi s-a comentat, s-a potolit şi nu mai aşteptăm creşteri mari în următoarea perioadă. Spre sfârşitul anului o să fie multă lichiditate în piaţă şi chiar s-ar putea să vedem o mică scădere”, a spus Omer Tetik.

Banca Naţională a României a injectat , luni, în piaţa bancară, 5,315 miliarde de lei, printr-o operaţiune de tip repo cu scadenţa la 7 zile, la o dobândă de 2,5% pe an, egală cu dobânda cheie.

Indicele ROBOR la trei luni a coborât, vineri, la 3,19% pe an, de la 3,20% pe an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here