Teodorovici: “Bugetul pe 2019 trebuie gândit în mod mai modern, mai logic, mai pragmatic”

0
861

Consumul reprezintă astăzi principalul element de creştere, lucru care trebuie să se schimbe, iar bugetul pe anul 2019 trebuie gândit „în mod mai modern, mai logic, mai pragmatic”, fiind de asemenea necesată o analiză a cheltuielilor publice, deoarece „se cheltuie în mod nejustificat sume importante de bani, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„Astăzi consumul reprezintă principalul element de creştere şi asta trebuie să se schimbe obligatoriu şi pe termen cât mai scurt. Cred că lucrurile se vor schimba, cel puţin la nivel de Guvern. Planul de măsuri din programul de guvernare arată că asta este direcţia. Investim în infrastructură, facem o schimbare a legii privind achiziţiile publice”, a spus Teodorovici la conferinţa de prezentare a concluziilor Raportului de ţară pentru România realizat de Comisia Europeană.

El a precizat că a discutat chiar ieri la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene intenţia noastră de a schimba sistemul de achiziţii publice. „Fără a adăuga nimic în plus, cum facem de obicei. Intenţia este de a simplifica foarte mult acest cadru legislativ, cum la nivel european a fost gândit, fără mai adăuga noi”, a precizat ministrul de Finanţe.

„Vom încerca şi reuşi, cu siguranţă, să creăm un cadru prietenos în ceea ce priveşte investiţiile private, că vorbim de fiscalitate, de simplificare, de reguli cel puţin la fel de bune cum sunt în alte state, acolo unde în ultimii ani de zile s-au dus o mare parte din investiţii. Doresc ca România să fie o destinaţie clară pentru ca investitorii să vină în această zonă a Europei”, a mai spus Teodorovici.

El a declarat că este „obligatorie o analiză a cheltuielilor publice în general”. „Nu o facem din lipsă de fonduri, ci este de bun simţ pe ceea ce înseamnă cheltuială publică, dacă este justificată sau nu, dacă poate fi adusă din fonduri europene. O astfel de analiză trebuie făcută”, a menţionat Teodorovici.

„Există foarte multe zone în care se cheltuie în mod nejustificat sume importante de bani în loc să fie redirecţionaţi către zone care au nevoie”, a conchis el.

Toate detaliile pe:

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/teodorovici-astazi-consumul-principalulelement-crestere-trebuie-schimbe-bugetul-2019-trebuie-ganditin-mod-mai-modern-mai-logic-1_5acdc40ddf52022f75b1fcb2/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here