Teodorovici, avertisment dur pentru şeful ANAF: Ionuţ Mişa să realizeze cel puţin ce a promis, ca ministru, în Parlament

0
848
Senatorul PSD Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, va trebui să realizeze cel puţin ceea ce a promis anul trecut, în Parlament, ca ministru de Finanţe.

„Anul trecut, când se dezbătea bugetul pe 2018, Ionuţ Mişa – ca ministru de Finanţe – a asumat nişte cifre pe baza cărora s-a construit bugetul. Acum, ca preşedinte la ANAF, va trebui să îndeplinească acele promisiuni”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la un post tv.

„Mişa are experienţă, are un sprijin în persoana mea, va trebui să facă doar atât: să atingă doar acele ţinte asumate anul trecut. Minimul pe care l-a propus în Parlament, asta trebuie să asigure acum”, a spus ministrul Finanţelor, menţionând că gradul de colectare „putea fi mai bun, dar e în parametri”.

Teodorovici le-a transmis şi un semnal funcţionarilor de la Finanţe şi ANAF, precizând că „şi nopţile se pot lucra”, iar luna „nu are doar 30 de zile când eşti pe o funcţie atât de importantă pentru ţară”.

La jumătatea lunii decembrie 2017, legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptată în Comisiile reunite de buget-finanţe, cu 17 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”.

„Urmează votul final în Parlament şi de la anul trebuie să ne apucăm, în continuare, de treabă”, a declarat ministrul Finanţelor de atunci, Ionuţ Mişa, la finalul şedinţei comisiilor de buget reunite.

Citeste si  A doua emisiune SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ cu Dan Bucura, la B1TV Invitat - ministrul finanţelor, Alexandru Năzare – “Nu ne împrumutăm de plăcere, ci din nevoia de a acoperi un deficit care a fost prognozat la 7.16%, anul acesta. Ideea este foarte simplă... Cu cât vom fi mai disciplinaţi şi vom reuşi să reducem deficitul, cu atât împrumuturile vor fi mai mici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here