50 de unelte online gratuite care sa te ajute în business

0
3662
Unelte online Gratuite pentru business

Ai o mica facere sau una medie și ai fost nevoit să treci online din cauza crizei coronavirus? Iată 50 de unelte online gratuite pe care să le folosiți pentru a crește productivitatea afacerii voastre și a o adapta la munca de acasă, online.

Trebuie să  menționăm încă de la început că unele dintre aplicații sunt gratuite pentru o perioada limitată – datorită crizei de coronavirus, altele sunt gratuite pentru o perioadă de încercare după care trebuie să achitați lunar o taxă. Oricum multe dintre acestea sunt gratuite pentru afacerile mici, locale, dar și printre cele care sunt platite multe sunt la preturi modice 10-15 Euro pe lună, pentru un abonament anual.

Am clasificat resurse în funcție de domenii pentru a veni în sprijinul celor interesați si a facilita găsirea ușor a resurselor în funcție de necesități.

Advertising

Pentru promovarea afacerilor, mai ales a celor mici, locale citarea așa numitului NAP (Name. Adress, Phone) – este foarte importantă pentru prezența și expunere vizibilă online.

1.Google My Business – una din cele mai bune unelte gratuite de promovare a  unei afaceri locale. Deci în acest moment din cauza lipsei de personal recenziile sunt amânate, Așa cum a anunțat Google. Afișarea pe Google Maps este esențiala pentru orice afacere.

În acest moment platforma GMB permite și  afișarea de articole de pe propriul site. Prezentarea serviciilor oferite, pe lângă afisarea datelor de contact și a locației dar și a produselor și serviciilor pe care o firma le oferă.

2.Foursquare – director de afaceri locale ce permite și recenzii. Este prezent și în Romania deși nu este încă foarte folosit citarea/afisarea pe cât mai multe astfel de portaluri ajută , cu siguranța vizibilitatea afacerii. Listarea este gratuită dar exista și planuri de promovare plătite.

3.Pagini Aurii –  celebra carte galbenă cu lista companiilor este și online și e gratuită. Un numar de telefon și o adresa sunt vitale pentru o afacere pentru a fi ușor de găsit online. Listarea unei companii este gratuită dar există și pachete de promovare plătite.

Desi nu au eficacitatea și expunerea unor instrumente de advertising online plătite, aceste resurse gratuite asigura o expunere minim obligatorie pentru orice companie locala mica ce nu dispune de resurse de promovare.

Design

Prezenta online a unei companii mai ales pe retelele de social media presupun postarea de continut variat sid e calitate, text, foro, video, etc. Nu toți suntem experti în editare foto sau video și nici nu deținem software pentru aceste prelucrări. Totuși exista soluții simple online și mai ales gratuite.

4.Canva  –  platforma online de editare si creare de designuri pentru social media. Contul gratuit ofera indeajuns de multe fonturi si designuri predefinite plus sabloane pentru aproape toate retelele de social media. Pentru cei ce vor mai mult decât un cont gratuit există si variante de abonamente plătite ce ofera mult mai multe functionalități dar și șabloane de design.

5.Pablo  –  la fel ca si Canva platforma ofera servicii de editare și creare de conținut pentru rețelele sociale. Platform este foarte ușor de folosit, intuitivă și ofera posibilitatea distribuirii direct pe paginile de social media.

6.Piktochart  creare de design pentru prezentari si infografice. Deși au un plan de abonare gratuit limitat ca timp, folosirea unui cont în comun pentru mai multe firme  mici este o solutie destul de răspândită. Abonamentul minim începe de la 24 $ pe luna.

7.PicMonkey  editor de fotografii folosit pentru creare de designuri interesante pentru Facebook, Instagram sau Pinteset. Testare gratuita 7 zile iar abonamentul minim este de 7.99$ pe luna ce ofera si 1 GB de stocare în Claude pe lângă alte facilitați de prelucrare de imagini.

8.Pixlr  editor online de fotografii și imagini vetoriale. Are un pachet basic gratuit cu funcționalitați limitate dar care acopera minimul necesar pentru prelucrarea de calitate a unor fotografii.

9.Online-Image-Editor un alt editor online GRATUIT de imagini, cu multiple functionalitati precum efecte, adaugare de texte si fonturi.

Optimizare Foto

Prezenta online mai ales pe website-ul propriu, presupun viteze sporite de incarcare, astfel încat utilizatorul să nu fie nevoie să aștepte 10-15 secunde pentru a se încarca o fotografie sau o pagină.

Din fericire exista online resure pentru optimizare fotografiilor fără a face rabat de la calitate.

10.Compressor.io – compresare si optimizare de imagini in 4 formate.

11.Image Optimizer –compresie si optimizare fisiere imagine cu câteav optiuni în plus fată de cel anterior

12.TinyJPG   – compresie si optimizare fisiere JPG

13.TinyPNG  – compresie si optimizare fisiere PNG

Toate aceste unelte online sunt gratuite.

Fotografii – resurse

Chiar daca, putem produce fotografiile proprii pentru generarea de continut online sau pentru propriul website, uneori avem nevoie si de fotografii de calitate si dacă se poate gratuite. Iată câteva soluții

14.Flickr baza de date de fotografii  si video cu drept comercial de folosinta gratuit

15.FreeImages – fotografii gratuite

16.Pixabayfotografii gratuite

17.Unsplashfotografii profesionale gratuite

18.Fotercomunitatea de fotografi profesionisti – fotografii gratuite

19.Freepikfotografii si grafica gratuita

Atentie pentru unele fotografii conditia de gratuitate vine cu mentionare sursei si a autorului.

Video -resurse

20.Videezy – baza de video-uri HD si 4k gratuite

21.Coverr video scurte pentru website

22.VideoPadvideo editor

23.Dribbble fisiere photoshop si fotografii, grafica gratuita sau cu menționarea licenței

Unelte gratuite online – Productivitate

Una din principalele probleme în lucru de acasa, mai ales in contextul actual al pandemiei de coronavirus este organizarea timpului si productivitatea. Iata cateva resurse pentru firmele mici ce pot mari productivitatea:

Email

24.MailChimp– creare de baze de date cu emailuri si trimiterea de newsletter si emailuri gratuit la 2000 de adrese. Urmarirea indicatorilor pentru campaniile de email marketing

25.G suitepachetul de la Google ce ofera servicii integrate de email, calendar, servicii de Cloud si Administrare de documente. Serviciul este gratuit pentru conturile personale iar pentru adrese de email personalizate de genul [email protected] se percepe un abonament de 5,2 Euro pe luna.

26.Zoho – similar cu pachetul Google ce ofera spatiu de lucru online cu posibilitatea de partajare a documentelor, platforma unificata de business si intalniri online. Emailurile personalizate sunt gratuite dar alte facilitati fac parte din planuri lunare de abonament.

Organizare

28.Evernote platforma de organizare, spatiu de lucru online cu înscriere gratuita. Abonamentul premium este de 11 lei/luna.

29.G drivepachetul de stocare online si partajare a fisierelor gratuite pentru conturi personale. Face parte din G suite.

Orar si programari

Google Calendar – partea a pachetului G -suite

30.YouCanBook.me –  platforma de organizare online a întalnirilor, integrata cu platforme de videoconferinte precum Zoom. Nu au abonament gratuit, abonamentul minim fiind de 10 $/luna. In contextul COVIND-19 au anunțat ca iau în calcul o oferta gratuita dar niciun produs de acest fel nu a fost lansata înca

31.SimplyBook.me– o solutie  gratuita de organizare online a întalnirilor și programari de  sarcini pentru membrii echipei, integrata cu retelele principale de social media. Abonament gratuit limitat dar pentru un abonament de 8$/luna primiti 2 luni gratuit la plata anuala.

32.SetMore.com – platforma gratuita, cu limitari, pentru sarcini si intalniri sau sedinte online. Platforma are si aplicatie iOS si Android.

Stocare si Transfer de fisiere

33.Google Drive – stocare in Cloud gratuita până la 15 G pentru conturile personale cu posibilitate de partajare a fisierelor cu alti utilizatori.

34.Dropbox   – spatiu de stocaregratuit pana la 2 G pentru conturile personale. Abonamente dedicate atat pentru firme mici si freelancer cat si pentru afaceri mai mari.

35.Box – platforma de stocare începand de la 100G . Din pacate nu are oferta de abonament gratuit. Abonamentele incep de la 4,27 Euro/luna.

36. Wetransfer serviciu de transfer gratuit prin email de fisiere până la 2G.

37.Google Cloud – sericiu de stocare si partajare de fisiere . Înregistrare gratuita- la înregistrare primiți echivalentul a 300$ pentru a utilizare serviciile pentru o perioada de proba de maxim 12 luni.

Managementul Proiectelor

38.Trello – una dintre cele mai bune platforme de orgizare a sarcinilor in cadrul unui proiect. Gratuita pentru conturi personale cu anumite limite.

39.Bitrix24 – alternativa gratuita la Trello  ce ofera in principiu aceleasi facilitati. numar mai mare de user ce pot folosi o platforma si capacitate mai mare de stocare a fisierelor. Au o oferta de 50 % reducere pentru afaceri mici in contextul Coronavirus.

Comunicare si sedinte online

40.Skype conversatii video si audio gratuite, atât pe laptop cât și pe telefon.

41.Zoom conversatii si conferinte online video si audio. Cont personal gratuit. Pentru sedinte online cu mai mutle persoane e nevoe de cont business platit.

Social Media

Una din cele mai importante componente ale prezenței online a unei companii sau brand este social media. Mai jos am enumerat câteva unelte de administrare a conturilor si programarea  a postărilor pe diverse platforme de social media.

42.Hootsuite    Gestionați mai multe rețele și profiluri și măsurați rezultatele campaniilor de social media. 30 de zile acces gratuite. Cel mai ieftin abonament 19$/luna.Publicare si monitorizare de continut, rapoarte  si informatii despre campanii pentru cele mai importante retele sociale.

43.Plan That: planifica postarile si analizeaza rezultatele pentru Instagram. Deocamdata disponibila doar pe sistemele iOS.COnt gratuit pentru un singur cont limitat la 30 de postari pe luna si 120 de fotografii.

44.Later – o varianta la Plan That. Are aproximativ aceleasi functionalitati. Cont gratuit in limita unui singur cont si 30 de postari lunar.

45. Bitly monitorizare si personalizare de linkuri. Cont personal gratuit dar si oferta de business.

46. Buffer – monitorizare  si management conturi social media. Administrarea mai multor conturi de business în acelasi timp Nu au oferta gratuita. 14 zile periada de proba.

Website

O prezenta online a afecerii presupun un website profesional. Dar în contextul actual, în care munca se duce mai mult de acasa, efortul de a mentine un website trebuie monitorizat si optimizat în permanenta. Un website este un agent de vânzări cu program nonstoppoate da informații si prelua comenzi prin email si measagerie.

47. Google Analytics – platforma de monitorizare gratuita de la Google. Probabil cea mai buna în acest moment. Necesita putine cunostinte de html pentru implementare. Sfatul nostru este sa apelati la un specialist, daca nu aveti competente in domeniu.

48.GTMetrics   – verificare si optimizare viteza website. O platforma gratuita de analiza a vitezei si problemelor de optimizare a unui website. Recomadata mai mult specialistilor, dar si cei mai putin familiarizati pot sa isi faca o idee cat de bine optimizate este un site.

49.Similarweb.com – platforma prin care pot fi analizate site-urile concurentei. Sursele de trafic si cuvintele pentru care primesc cel mai mult trafic. Platforma este gratuita dar au si abonamente platite ce ofera rapoarte mai detaliate.

50.Google Search Consoleo unealta gratuita de la Google pentru analiza si monitorizarea traficului organic de pe propriul site. Necesita cunostinte minime de implementare a unui cod html in site.

Unelte gratuite online – Bonus

Facturare gratuita

QSolution – program de facturare online gratuit

First Cont  – program de facturare online

Continut online

Buzzsumo  verifica ce continut are performante mai bune pentru un anumit subiect.

In final daca aceste unelte gratuite online pentru afacerea ta nu sunt ceea ce cauti sau ai nevoie îti pune la dispozitie o unealta cu care să cauți altenative la o platforma sau un software pe care îl folosesti :alternativeto.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here