Taxa pe companii va scădea în Marea Britanie sub 15%. Astfel vrea guvernul Theresei May să atenueze șocul provocat de Brexit

0
2078
Astfel vrea guvernul Theresei May să atenueze șocul provocat de Brexit

Premierul britanic Theresa May va anunța astazi comunitatea oamenilor de afaceri că vrea să reducă taxa pe companii la mai puțin de 15%, de la 20% în prezent, într-o încercare de a atenua șocul investitorilor, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit), a anunțat publicația Daily Telegraph.

Prim ministrul Marii Britanii ar putea reduce taxa pe companii sub nivelul de 15% promis de Donald Trump înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, se arată în Daily Telegraph.

Una dintre cele mai scăzute taxe

O taxă sub 15% ar fi una din cele mai scăzute din rândul principalelor economii mondiale și ar putea atrage companiile din UE spre Regatul Unit și ar pune în pericol statutul Irlandei de țara europeană cu cele mai scăzute taxe pentru multinaționale.Bugetul pe acest an, anunțat în martie, include o reducere a taxei pe companii la 17% până în 2020. Media taxei pe companii este de aproximativ 25% în statele din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Paradis fiscal

Recent, Reuters a prezentat un mail intern al OECD în care organizația apreciază că o nouă reducere a taxei pe corporații în Marea Britanie este puțin probabilă dar, dacă va avea loc, “va transforma economia țării într-un fel de paradis fiscal”. Și premierul Viktor Orban a anunțat săptămâna trecută că taxa pe companii în Ungaria va fi redusă la 9% în 2017, iar acest impozit se va aplica atât marilor companii cât și IMM-urilor. În prezent, taxa pe companii în Ungaria este de 10% pentru companiile cu o bază de impozitare de până la 500 milioane forinți (1,6 milioane euro) și de 19% pentru companiile cu o bază de impozitare mai mare. Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a subliniat că reducerea taxelor va permite companiilor să economisească 145 de miliarde de forinți iar Ungaria va avea cea mai favorabilă taxă pe companii din Uniunea Europeană.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here