Tarom a încheiat semestrul cu pierderi de 28 milioane de lei

0
1987
Tarom

Tarom, compania aeriană naţională, a încheiat primul semestru cu o pierdere de 28,6 milioane lei, faţă  de un nivel bugetat de 3,4 milioane lei,  o parte din sumă fiind generată de problemele tehnice care au dus la anularea sau intârzierea anumitor curse.

Tarom pierde în continuare bani. Ba, mai mult, conducerea companiei “se laudă” cu asta. “Pierderea de 49,9 mil lei inregistrata la finalul primului trimestru a fost redusa la jumatate pe parcursul trimestrului II, astfel incat la finalul primului semestru pierderea totala este de 28,6 mil. lei. Trebuie spus ca, in domeniul aviatic, primul trimestru al anului este cel mai slab si ca, in aceasta perioada, companiile aeriene inregistreaza cele mai reduse venituri”, se arată în comunicatul companiei.

Conducere nouă

Problemele tehnice care au condus la anularea sau intarzierea anumitor curse au determinat plata unor penalitati neplanuite si reducerea veniturilor, fapt care a avut un impact semnificativ asupra cifrelor finale.” În prezent, noua echipa de conducere a Tarom si Consiliul de Administratie au demarat procedurile necesare pentru modernizare flotei, eficientizarea operatiunilor, îmbunatatirea serviciilor, deschiderea de noi rute si conturarea unei noi strategii de marketing care sa atraga mai multi pasageri”. La începutul lunii august, Dan Iulius Plaveti (47 de ani) a fost numit director general interimar, în locul lui Gabriel Stoe, care ocupa această poziţie după demiterea CEO-ului privat, belgianul Christian Heinzmann.

Pierderile trebuie să nu depăşească 6,9 milioane de lei

Reprezentanţii companiei spun că a doua jumatate a anului este cea mai profitabilă în aviaţie, acoperind sezonul de varf pe timpul verii si luna decembrie. Astfel, Tarom se aşteaptă la final de an nivelul pierderilor să nu depaşească suma prevazuta in bugetul aprobat de Guvern, si anume 6,9 mil. lei.  Este greu de crezut că targetul va fi respectat mai ales după rezultatele financiaere din acest moment. Tarom a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 1,1 miliarde de lei şi pierderi nete de 27 milioane de lei, conform datelor de pe mfinante.ro. Anul trecut, compania de stat a transportat circa 2,4 milioane de pasageri. Compania aeriană de stat Tarom, al doilea cel mai mare transportator aerian după numărul de pasageri, estimează în acest an venituri de 1,52 miliarde de lei, în creştere cu 8,9%, conform bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al transportatorului adoptat de guvern.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here