Țările arabe importă din România

0
3390
export-romania

Arabia Saudită, Iordania, Kuweit și Qatar dar și oameni de afaceri din Golf vor să importe produse din sectorul agro-alimentar.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, va avea întâlniri cu miniştri ai Agriculturii, dar şi cu oameni de afaceri din Golf, care vor să importe din România.

Vrea să prindă și piața europeană

„Urmează să vină mininistrul iordanian al Agriculturii, ministrul Kuweitului, mai vine un om de afaceri din Qatar. Sunt interesaţi să cumpere din sectorul agro-alimentar. Vine ministrul din Arabia Saudită în 16 septembrie. Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România. Trebuie, însă, să ieşim şi pe piaţa din Europa, cu carnea de ovine, unde există un deficit”, a afirmat Achim Irimescu.

Atașați agricoli

Şi premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că va creşte potenţialul de export al produselor animaliere româneşti, mai ales cu ajutorul ataşaţilor agricoli, Ministerul Agriculturii fiind în faza de recrutare a acestora.

„Am discutat cu fermierii şi despre potenţialul de export pe care îl au produsele animaliere româneşti, mai ales producţia de carne, cu precădere în sectorul creşterii ovinelor, dar nu numai. Aici, există ideea pe care am promovat-o, aceea de a recruta şi de a instala ataşaţi agricoli în câteva ţări cu potenţial de import de produse agricole din România. E într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în faza de recrutare a acestor ataşaţi care vor merge în ţări din zona Golfului, ţări arabe, ţări cu potenţial de export pentru România”, a spus Dacian Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here