Sumele transferate de la buget către Pilonul II de pensii private cresc în acest an cu circa 1,2 miliarde de lei, o dată cu majorarea masei salariale

0
1711
pensii private

Potrivit  ministrului Finanţelor, Viorel Ștefan, mare parte din noii angajaţi din economie sunt tineri, respectiv beneficiari ai Pilonului II.

Potrivit acestuia, deşi Guvernul a decis să menţină în acest an contribuţiile la Pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la nivelul de anul trecut, de 5,1%, sumele transferate de la buget crescu cu aproximativ 1,2 miliarde de lei datorită creşterii masei salariale.

” În primele duă luni ale anului, masa salarială a crescut cu 22%, mult peste prognoza anuală de 15%. Am avut o discuţie şi cu reprezentanţii fondurilor de pensii pe acest subiect. Contribuţia, deşi este aceeaşi, sumele sunt mai mari cu circa 1,2 mld. lei pentru că mare parte din această creştere de masă salarială vine după angajări ale tinerilor, respectiv beneficiarii Viorel Ștefan”, a declarat Viorel Ștefan. Guvernul şi-a asumat o majorare a contribuţiei de la stat către PIlonul II de pensii, la 6% anul viitor.

Viorel Ștefan a mai declarat că deficitul bugetul asigurărilor sociale va scădea cu aproximativ 2,6 mliarde de lei, în 2017 faţă de 2016, tot în contextul creşterii masei salariale. Asta înseamnă că vom avea transferuri de la bugetul de stat de circa 13 mld. lei în acest an faţă de 15,6 mld. lei în 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here