Sumă record pe care trebuie să o plătească Volkswagen în SUA: 14,7 miliarde de dolari

0
2145
Volkswagen în SUA

Un judecător din Statele Unite a aprobat plata unei sume record de 14,7 miliarde de dolari pe care Volkswagen o va plăti în urma scandalului legat de testele de poluare, potrivit BBC.

În urma înţelegerii, producătorul auto din Germania a fost de acord să plătească 10 miliarde de dolari pentru compensaţii pentru proprietari sau pentru retragerea automobilelor. Restul de 4,7 miliarde de dolari va merge către programe de reducere a emisiilor de gaze şi proiecte de maşini ecologice.

Maşinile implicate în scandal vor putea fi răscumpărate de Volkswagen la preţul anterior scandalului sau vor putea fi reparate, dacă organismele de control vor aproba modificările. Mai mult, posesorii vor primi compensaţii între 5.000 şi 10.000 de dolari, în funcţie de vechimea autovehiculului.

11 milioane de mașini

Volkswagen a instalat un soft în maşinile diesel vândute la nivel mondial care modifica rezultateletestlor de emisii poluante. Producătorul german a declarat că ste vorba de peste 11 milioane de maşini. Scandalul a influenţat afacerile companiei, reputaţia firmei şi a dus la demisia directorului executiv, Martin Winterkorn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here