SUA au aruncat un ochi in ograda Romaniei si au creat panica! Isarescu-autorul unor tranzactii suspecte in Singapore

0
1642

Acum cateva zile, Mugur Isarescu a fost marcat cu rosu pe „lista neagra” a Statelor Unite ale Americii, in urma unor investigatii facute la Washington de catre agentiile guvernamentale. Se pare ca au fost descoperite „cateva” tranzactii financiare „suspecte” al caror autor era chiar guvernatorul BNR.

Probabil mirosind pericolul ce il pandeste, recent, Mugur Isarescu si-a anuntat retragerea de la conducerea Bancii Nationale Romane, dupa o lunga conducere ce a inceput imediat dupa Revolutie. Practic, Isarescu a rezistat la butoanele financiare ale Romaniei, trecand peste atacuri politice sau exterioare.

Oricum, faptul ca Isarescu a ales sa coboare din „barca”, „de buna voie si nesilit de nimeni” a fost o stire de tipul unui voal menit sa acopere adevarata „bomba”ce urma sa vina tocmai de la Washington.

Faptul ca Isarescu a fost „decapat” acopera un scenariu mai amplu. Ideea este ca, asa cum- daca se stia dinainte- Klaus Iohannis nu ar fi fost lasat de consilierii pe probleme de securitate nationala sa arunce „bomba cu evreii”, sigur nu ar fi fost lasat nici sa ii ia apararea lui Isarescu, daca se stia ca soarta „victimei” era deja scrisa.

Acesta este motivul care a daramat caramizile de la baza lui Isarescu, iar lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat aceasta descoperire a fost facuta de catre agentiile guvernamentale americane, in timp ce- ca de obicei- serviciile secrete romanesti dormeau in front. Si povestea nu este atat de scurta. Mai mult, exista o intreaga lista cu toate conturile secrete ale liderilor politici si demnitarilor romani. Good job, America!

Mugur Isarescu, stiut fiind ca un expert al banilor, nu avea cum sa nu cunoasca regulile jocului, motiv pentru care si-a anuntat demisia „de onoare” inainte ca aceeasi onoare sa ii fie patata de realitatea cruda dar…banoasa din Singapore. In Romania toate acestea par atat de complicate si greu de facut sau, mai bine zis, descoperit si pedepsit. Dar, iata, ce simplu e pentru Administratia SUA sa traga un ochi in treburile noastre si sa ne descopere mizeria ascunsa sub un pres din Singapore- mai ales cand la mijloc exista interes geo-strategic. „Intangibilul” guvernator, legendar pentru rezistenta sa in fata tuturor intemperiilor aparute de-a lungul timpului, si-a gasit nasul- un nas care nu se joaca atunci cand vorbeste despre „crearea coridorului sanitar”din jurul Federatiei Ruse, cu scopul de a impiedica jonctiunea dintre interesele economice ale Germaniei cu cele strategice ale Moscovei.

Pe langa Isarescu, se pare ca si Iohannis are mici probleme- nu de acelasi tip, dar oricum…s-a dovedit a fi o „marioneta” naiva, care a iesit sa ii ia apararea celui dintai, practic…”sa-l intoarca de la groapa” si cu atat de multa inversunare, ajungand sa ceara demisia premierului pentru ca nu a venit la Cotroceni intr-un moment atat de critic.

Aici apare „the big surprise”! Cu intentia de a mai „taia” din efectele produse de monitorizarea situatiei sale financiare, Isarescu s-a intors la 180 de grade, pana a juns la trupa de soc si anume: Dragnea, Dancila si Valcov, anuntandu-si apoi plecarea definitiva de la BNR, din cauza ca… asa vrea el si acum simte el ca e timpul- in niciun caz din cauza ca are o sabie deasupra capului iar calaul vorbeste engleza.

Asa a fost Iohannis lasat cu ochii in soare si buza umflata pentru ca avrut sa ajute o batrana sa traverseze strada dar, de fapt, batrana nu avea treaba pe cealalta parte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here