Stiglitz despre Venezuela in 2007…

0
3804
Stiglitz despre Venezuela

Asta este pur și simplu mai savuros ca o savarină. Joseph Stiglitz, economistul și nobelistul care în 2002 zicea că Fannie Mae nu are nici o problemă (fiind plătit regește, se înțelege), aprecia, în urma unei vizite în Venezuela în 2007, că politicile lui Hugo Chavez sunt pe linia corectă:

“Dezvoltarea economică din Venezuela a fost impresionantă în ultimii ani”…

El a adăugat că deși creșterea economică a fost determinată în bună măsură de prețul ridicat al petrolului, spre deosebire de alte țări producătoare de petrol Venezuela s-a folosit de oportunitatea prezentată de boom-ul petrolier global pentru a implementa politici benefice pentru populație și pentru a promova dezvoltarea economică.

“Președintele Hugo Chavez pare să fi reușit să asigure servicii medicale și educație comunităților sărace din Caracas, celor care anterior nu prea aveau de câștigat de pe urma avuției petroliere a țării.”

Joseph Stiglitz

După care, prin 2010 a plecat în Grecia, consilier guvernamental, și a transmis lumii că Grecia e bine-mersi, își poate plăti datoriile, că nu vine nici o criză și că speculanții ar trebui pedepsiți.

Ei îi înțeleg pe socialiști că și-l au idol pe Stiglitz, dar restul lumii oare cât timp mai pleacă urechea la ce spune acest tip?

***

UPDATE

Stiglitz, care la momentul vizitei în Venezuela spunea că o rată ridicată a inflației nu este neapărat rea pentru economie, trebuie să vadă asta:

Bolivar

O ladă cu bolivari valorează mai puțin decât orice marfă ai pune în ea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here