Statul roman isi permite sa plateasca chirii de 50000 euro pe luna din bani publici

0
1220

Statul român plăteşte o chirie de 50.000 pe lună pentru chiria sediului în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului. Informaţia a fost confirmată chiar de către Renate Weber, sâmbătă, într-o apariţie televizată.

Fiind mai precişi, pentru un mandat de 5 ani cât are Avocatul Poporului, din bani publici se duc nu mai puţin de 3 milioane de euro pentru a asigura locul de funcţionare a instituţiei.

Sediul instituţiei este într-o clădire de 2.087 mp din zona Universităţii, iar beneficiar al banilor de chirie este o fostă companie de stat privatizată în 1996.

Mai exact, din 2018,  Avocatului Poporului funcţionează în strada George Vraca nr 8, o clădire istorică, ridicată în anii ’30, fost sediu SAR Grogueria Standard, ulterior sediu Centrofarm.
Imobilul aparţine companiei Generalcom, o societate pe acţiuni cu activităţi de închiriere a bunurilor imobiliare care îi are ca acţionari pe Alaine Louis Michel Emile Bonte şi Iberstate International Holding din Luxemburg. Compania este listată pe piaţa Rasdaq şi deţine acţiuni la două mari companii farmaceutice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here