State emergente precum China, India şi Brazilia vor avea nevoie de mai mult timp decât s-a estimat iniţial pentru a depăşi economiile dezvoltate

0
803

Conform unei analize a Centre for Economics and Business Research (Cebr), cauza măririi intervalului de timp, sunt întârzierile înregistrate în acest an, transmite Reuters.

Raportul 2019 World Economic League Table realizat de firma de consultanţă este mai pesimist comparativ cu ediţia din 2018.

Pe termen mediu, suntem aproximativ la fel de optimişti ca anul trecut, dar anticipăm că drumul spre dezvoltare va fi mai dificil decât am estimat în urmă cu 12 luni”, arată raportul, care pregnozează avuţiile a 193 de ţări pănă în 2033.

Potrivit estimărilor, China va depăşi Statele Unite, devenind cea mai mare economie din lume, în 2032, cu doi ani mai târziu decât se anticipa anterior, din cauza unei politic monetare mai relaxate şi a cursului de schimb mai scăzut, potrivit Cebr.

Brazilia va devansa Italia în 2020, nu în 2018. India va depăşi Marea Britanie şi Franţa, probabil în 2019, posibil în 2020, şi nu în 2018, aşa cum anticipa anul trecut firma de consultanţă.

Marea Britanie îşi va pierde probabil anul viitor locul de a şasea mare economie a lumii, în favoarea Franţei, din cauza problemelor provocate de Brexit, dar va recâştiga această poziţie în 2023.

Cebr mai anticipează că Irlanda va deveni în 2019 economia cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare din zona euro, dar Brexitul implică un mare risc pentru această estimare.

Efectele războiului comercial dintre SUA şi China, cele mai mari două economii ale lumii, s-au făcut simţite pe pieţe în 2018 şi au afectat dezvoltarea comerţului mondial. Creşterea volumului comercial la nivel mondial va fi probabil de 2,99% în 2018, mai puţin de două treimi din avansul înregistrat în 2017, estimează Cebr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here