SRR – ULTIMA DICTATURĂ – MANUAL DE MANIPULARE ŞI PROPAGANDĂ

0
3019

Speram că după 26 de ani de la Revoluţie dictatura şi toate reminiscenţele ei să fi dispărut din societatea românească. Speram să fi rămas doar o noţiune despre care să mai discutăm doar când vreun nepot ne va întreba cum a fost în acele vremuri. Speram să ne fi curăţat, în tot acest timp, de toate tarele absolutarismului şi să fi înţeles că trebuiesc a fi respectate, toate regulile jocului democratic. Ei bine, nu! Cu tristeţe constatăm că ici, colo, au rămas enclave conduse dictatorial de indivizi care, vremelnic, ocupă funcţii de conducere şi care atâta timp cât stau bine înfipţi în fotolii, distrug entităţi, altă dată solide, reprezentative pentru societatea românească, prin deciziile pe care le iau, de cele mai multe ori, în interes personal.

ACELEAŞI INSTRUMENTE: DEZINFORMAREA, MANIPULAREA ŞI PROPAGANDA

Profitând, într-un mod laş şi manipulator, de iminenta intrare în insolvenţă a Televiziunii Române, domnul Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General (PDG) al Societăţii Române de Radiodifuziune, căci despre domnia sa este vorba, exercită presiuni inimaginabile asupra angajaţilor societăţii instaurând teroarea şi frica. Totul se petrece cu complicitatea Sindicatului Liber al SRR, sindicat reprezentativ şi aservit domnului PDG, utilizând toate mijloacele de promovare de care dispune SRR, acum folosite în scop de propagandă.

Subiectul manipulării este unirea SRR cu Televiziunea Română aflată aproape în faliment şi trecerea personalului în corpul funcţionarilor publici. În acest sens Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultură Română a emis un Apel în atenţia CSAT şi a Comisiilor de cultură ale Parlamentului României prin care semnalează grave încălcări ale legii şi abuzurile săvârşite de conducerea SRR şi cea a Sindicatului Liber prin implicarea, fără a avea nicio calitate, în promovarea iniţiativei legislative de modificare a Legii 41/1994 de care se foloseşte pentru a manipula şi dezinforma.” Dezavuăm felul în care, pentru a manipula angajaţii din SRR, sindicatul majoritar, fidel actualei conduceri, se foloseşte (pentru prima dată de la instaurarea în SRR a administraţiei Miculescu) de toate mijloacele de promovare (on line, on air, presă scrisă, blogging, reţele de socializare, agenţii de presă, panotare internă, comunicare) pentru o „campanie” menită să strângă semnături şi să creeze o falsă stare de tensiune şi frică. Subiectul care a dus la această campanie este iniţiativa legislativă de modificare a Legii nr. 41/1994, care a devenit subiect în prime time pentru spaţii largi de emisie ale posturilor centrale şi regionale.
Considerăm că această atitudine este nefirească şi nocivă, neavând alt scop decât unul de manipulare, atâta timp cât:
– Această iniţiativă legislativă în discuţie este o problemă de dezbatere parlamentară între reprezentanţii partidelor, ca atare SRR nu are calitatea să se implice în aceste zone.
– Nu rezultă din nici un punct de vedere al reprezentanţilor vreunui partid politic faptul că SRR ar fi în pericol, sau că angajaţii ar putea să devină funcţionari publici, nici că este iminentă o fuziune cu TVR, aşa cum se insinuează cu scopul de a strânge semnături, aceste speculaţii ce nu se regăsesc în nici un proiect parlamentar fiind doar dezinformări şi manipulări”
se arată în Apelul Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română.

(Citeşte aici, integral, Apelul Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română)

http://www.sindicatulprofesionistilordinmediasiculturaromana.ro/comunicate/n-atenia-csat-i-a-comisiilor-de-cultur-ale-parlamentului-romniei

Mai mult, Sindicatul Liber aservit, în încercarea sa abject manipulatorie, atrage în mod murdar şi Blocul Naţional Sindical, prin desprinderea din context a unor afirmaţii făcute de Preşedintele Dumitru Costin, sugerând că demersul lor ar fi susţinut de acesta.

Reacţia Preşedintelui BNS, Dumitru Costin, nu a întârziat să apară. Printr-o scrisoare deschisă adresată angajaţilor SRR acesta afirma că „mă văd nevoit să iau atitudine denunţând acest act grosolan de manipulare. Mai mult, acest fapt reprobabil s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, când aceleaşi persoane s-au folosit de numele meu făcând afirmaţii mincinoase, atacând în mod nedemn de nişte jurnalişti ai radioului naţional alţi colegi (care însă au avut decenţa de a nu intra în nicio confruntare lipsită de ţinută).

Deoarece menţionarea mea ca susţinător al grupului de opinie reprezentând conducerea Radiodifuziunii şi SLSRR, prezent marţi, 1 martie 2016, la lucrările comisiei de muncă a Parlamentului este o dezinformare şi un abuz, ţin să fac public faptul că intervenţia mea a fost făcută din calitatea de preşedinte al unei confederaţii naţionale reprezentative, care reprezintă inclusiv un număr de membri de sindicat din SRR şi TVR, dar şi în calitatea de cetăţean plătitor de taxă radio-tv.

Mesajul aserţiunii mele nu a vizat susţinerea reprezentanţilor conducerii SRR şi SLSRR, aşa cum se afirmă în mai multe postări de pe adresa de facebook a SRR, ci nevoia de a îmbunătăţi Legea 41/1994 a audio-vizualului, motiv pentru care am apreciat de principiu iniţiativa constructivă a dlui senator Georgică Severin, sub rezerva că actuala propunere de modificare nu rezolvă decât într-o mică măsură nevoile de reformare şi modernizare ale celor două instituţii vizate, SRR şi TVR.”

(Citeşte aici, integral, Scrisoarea deschisă a Preşedintelui BNS, Dumitru Costin)

http://www.bns.ro/2015-04-20-09-24-30/195-scrisoare-deschisa-a-presedintelui-bns-dumitru-costin

Dacă sunt lăsaţi ei pot să facă toate lucrurile astea pentru că sunt gata, în orice moment, să sacrifice totul, să calce în picioare şi să murdărească pe oricine, pentru propriul interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here