Specialisti romani, alesi in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice – NEURODIAB al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului

0
2313
Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice – NEURODIAB
Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică și dr. Bogdan Florea, directorul științific al Societății au devenit membri în cadrul Grupului NEURODIAB al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), unul dintre principalii promotori ai dezvoltării în planul cercetării și cunoașterii științifice, raportat la neuropatia diabetică, la nivel internațional.

Afilierea celor doi specialiști în neuropatie diabetică la grupul NEURODIAB, alături de experți internaționali de prestigiu, confirmă contribuția pe care aceștia au avut-o, în cadrul Societății de Neuropatie Diabetică, la progresul științific și la creșterea nivelului educației profesioniștilor români în zona de neuropatie diabetică. România are astfel trei reprezentanți în Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al EASD, după ce în septembrie 2015, dr. Norina Gâvan, secretarul general al Societății de Neuropatie Diabetică, a fost aleasă ca membru NEURODIAB.

„Desemnarea ca membru în grupul NEURODIAB înseamnă, de fapt, o confirmare a eforturilor de dezvoltare a domeniului neuropatiei diabetice prin proiectele de cercetare și educaționale pe care le-am desfășurat în România în cadrul Societății de Neuropatie Diabetică în ultimii ani. Implicarea în Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetică va facilita accesul la informație și experiență internațională astfel încât proiectele noastre vor putea fi extinse, la fel ca și nivelul științific al evenimentelor dedicate profesioniștilor din sfera medicală” a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu.

De altfel, evoluția înregistrată în zona de neuropatie diabetică de către profesioniștii români a fost recunoscută și prin alegerea României pentru desfășurarea celei de-a 26-a Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice – 9-12 septembrie 2016, București.

„Accederea în comunitatea NEURODIAB a EASD, pe de-o parte, dar mai ales organizarea Întâlnirii Anuale a grupului în România reprezintă un pas important în perspectiva îmbunătățirii cunoașterii științifice în zona de neuropatie diabetică și, implicit, a practicii medicale în domeniu în rândul medicilor români. Este un moment foarte important pentru profesioniștii din aria de neuropatie diabetică din țara noastră, pentru că aportul de cunoștințe, date, experiență adus de Întâlnirea NEURODIAB înseamnă o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea profesională a medicilor implicați în gestionarea neuropatiei diabetice”, a declarat dr. Bogdan Florea.

Evenimentul va oferi o platformă de dezbateri științifice la cel mai înalt nivel și va reuni profesioniști cu expertiză solidă în neuropatia diabetică, la nivel mondial, precum: prof. dr. Andrew Boulton (fost președinte al EASD, Marea Britanie), prof. dr. Simona Frontoni (președinte NEURODIAB, Italia), prof. dr. Dan Zielger (Germania), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Pietro Cortelli (Italia), prof. dr. Rayaz Malik (Marea Britanie), dr. Luciano Bernardi (Italia), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Tamas Varkony (Ungaria), prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA).

Concentrată pe promovarea activității de cercetare și pe cooperarea între diabetologi, neurologi, cardiologi, nefrologi, chirurgi, medici de familie, medici interniști și endocrinologi, întâlnirea NEURODIAB va aduce în prim-plan în cadrul sesiunilor orale, de postere, simpozioanelor și prezentărilor cele mai noi date științifice din domeniul managementului și al tratamentului neuropatiei diabetice.
Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Mai multe detalii despre eveniment și modalitatea de înscriere găsiți accesând: https://www.neurodiab.org/ro/Neurodiab_2016.aspx

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here