S&P a avertizat Guvernul că schimbă ratingul României, dacă nu modifică Ordonanţa 114

0
899

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat că agenţia de rating Standard&Poor’s a avertizat reprezentanţii ministerului de Finanţe că, dacă nu modifică Ordonanţa 114, vor schimba perspectiva de rating a României de la Stabil la Negativ.

„Agenţia S&P poartă de mai mult timp discuţii cu reprezentanţii ministerului de Finanţe cu privire la efectele OUG 114 şi au informat Guvernul că dacă nu se modifică ordonanţa, aceasta va duce la shimbarea perspectivei de rating a României de la Stabil la Negativ. Ministerul Finanţelor, iniţial a cerut mai mult timp experţilor S&P pentru evaluare pentru că vor să modifice Ordonanţa 114 dar în final nu i-au convins şi i-au ignorat.

Decizia S&P înseamnă că Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici nu au reuşit să demonstreze impactul pozitiv al OUG 114 pentru economie. Prin urmare, principala cauză pentru schimbarea perspectivei de rating a României din partea agenţiei S&P este Ordonanţa de Urgenţă 114”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.

El susţine că faptul că Standard&Poor’s va schimba pespectiva ratingului României de la Stabil la Negativ este „o lovitură cruntă pentru economia României care va duce la scumpirea creditelor şi la abandonul investiţiilor private din ţara noastră”.

Dancă acuză că ministerul Finanţelor, într-o „încercare disperată de a atenua impactul deciziei S&P privind ratingul României”, a „scurs” în presă anunţul agenţiei S&P, cu menţionarea unor cauze precum „incertitudinile politice” şi „dezechilibrele externe”.

De asemenea, se sugerează că schimbarea perspectivei de rating pentru România ar putea fi determinată de incertitudinile legate de bugetul de stat şi alte riscuri externe. Chiar şi strategul economic al PSD, profesorul Cristian Socol, a spus că agenţia de rating Standard&Poor’s va scădea astăzi rating-ul României, de la perspectivă stabilă la una negativă, „cu o probabilitate de 95%”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here