Șoseaua Ploiești – Pașcani va deveni drum de mare viteză

0
2645
Șoseaua Ploiești - Pașcani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă, într-un comunicat, că a transmis către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţiile pentru fezabilitatea lansării în licitare a cinci tronsoane de drumuri de mare viteză şi reabilitarea DN 7C (Transfăgărăşan).

Documentaţiile se referă la şoseaua Ploieşti-Paşcani, împărţită pe tronsoanele Ploieşti-Buzău (65 km), Buzău-Focşani (72 km), Focşani-Bacău (110 km) şi Bacău-Paşcani (82 km). Pentru fiecare în parte dintre aceste tronsoane, licitările vor avea ca obiect „Servicii pentru elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru drum de mare viteză”, precizează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Legătura A3-Aeroportul Henri Coandă

De asemenea, administratorul infrastructurii rutiere a transmis spre verificare şi documentaţia pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate şi a proiectului tehnic al unui drum expres „Legătură A3 – Aeroport Henri Coandă (9,3 km)”. Un alt set de documentaţie a mai fost transmis şi pentru realizarea de „expertiză tehnică, studiu de fezabilitate şi elaborarea de proiect tehnic pentru reabilitarea DN 7C (73 km)”.

10 zile lucrătoare

Termenul legal pentru finalizarea procesul de verificare a documentaţiilor de atribuire este de 10 zile lucrătoare. După expirarea acestui termen urmează ca CNAIR să publice, în maximum trei zile, anunţurile de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)”, precizează CNAIR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here