Solicitare drept la replică sau… Când curajul dispare

1
4146

Acum zece zile, pe data de 17 aprilie ne exprimăm bucuria că oamenii din piaţa de IT prind curaj şi vorbesc.

Citeşte şi: http://www.sfin.ro/recomandari/un-secretar-de-stat-responsabil-de-fonduri-europene-artizanul-contractelor-intrarom/

Spre admiraţia noastră, un domn pe numele său George Faur, care aşa cum aţi văzut din corespondenţa publicată, se declara „din piaţă” dorea să puncteze şi să susţină cele scrise în articolele noastre, oferindu-ne noi puncte de vedere.

Ca în poveştile cu vrăjitoare, de acum câţiva ani, care îşi disputau apartenenţa la familia Mamei Omida declarându-se, care mai de care, mai adevărate, astăzi am fost contactaţi printr-un e-mail transmis, de această dată de pe adresa oficială a companiei Genesis Software Consulting, de Adevăratul domn George Faur, care neagă cu tărie că i-ar aparţine precedentele mesaje şi ne ceartă pentru că am dat dovadă de lipsă de profesionalism.

Mai mult, domnul Faur ne solicită un drept la replică, ceea ce şi facem, publicând integral textele mesajelor domniei sale, dar şi comentariile noastre pe marginea acestora.

Primul mesaj:

„Bună ziua,

Mă numesc George Faur şi am fost informat că numele meu este amintit într-un articol al dumneavoastră.
Am citit acel articol şi nu recunosc nimic din ce scrie acolo. Nu v-am trimis acele texte şi nu subscriu la cele scrise acolo.
Vă rog să îmi spuneţi pe ce cale aţi ajuns în posesia acelor texte şi cum aţi decis că îmi aparţin.

Vă mulţumesc,

George Faur
Operations Director
Genesis Software Consulting, LLP”

Şi cel de-al doilea:

„Bună ziua,

Mesajele nu îmi aparţin. Am citit articolul şi nu împărtăşesc punctele de
Vedere exprimate acolo.
Pentru a nu crea neplăceri din înţelegeri eronate, ar fi fost util să mă
Contactaţi, înainte de a publica ceva în numele meu. Ar fi fost un gest de
Profesionalism. La o simplă căutare pe net după numele meu, aţi fi ajuns la
Datele de contact.
Sper să publicaţi dezminţirea în baza dreptului la replică.

Vă mulţumesc,
George Faur
Operations Director
Genesis Software Consulting, LLP”

Nu există coincidenţe dle Faur… Poate exista, în schimb, frică şi laşitate

Aproape că vă cred dle Faur dar devin extrem de îngrijorat, în ceea ce vă priveşte… Cui şi ce i-aţi făcut dle Faur, ca să vă joace o astfel de festă? Oare câţi, dintre miile de IT-sti din ţara asta, se numesc George Faur, pentru că, aşa cum aţi văzut, cel care a trimis mesajele se declară a fi din piaţa IT? În plus omul chiar pare a avea proprietatea cuvintelor şi cunoaşte foarte bine tot ce se întâmplă. De ce ar împrumuta cineva tocmai identitatea dvs? Ca să vă facă rău? Credeţi că nişte băieţi deştepţi din IT nu ar fi ştiut cum să-şi ascundă adresa de expediere a mesajelor dacă ar fi hotărât, „o semnăm dar o dăm anonimă!” precum Tache Farfuridi şi Iordache Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de Caragiale? De ce să-şi fi făcut o adresă de email tocmai cu numele dvs.? Dar, la urma urmei, ce este rău în cele scrise în acele mesaje? Noi, aşa cum am spus, chiar v-am admirat, sau mă rog, l-am admirat pe cel care a scris mesajele, pentru curaj şi verticalitate.

Spuneţi că nu recunoaşteţi nimic dar nu v-a acuzat nimeni de nimic şi apropo de gestul de profesionalism… Am făcut respectiva căutare după numele dvs., doar aşa v-am găsit asociat al companiei Genesis Software Consulting. Mesajele primite, aşa cum v-am spus, au venit de pe o adresă de Gmail, cu numele dvs. Am considerat că faceţi acest lucru doar pentru că doriţi să exprimaţi un punct de vedere personal, fără a implica compania Genesis. Mai mult, mesajele au fost succesive şi prompte, neconţinând, niciunul, vreo rugamite sau indicaţie de păstrare a confidenţialităţii. Ele exprimau puncte de vedere şi comentarii, pe marginea articolului publicat. Cum ar fi trebuit să procedăm? Să vă scriem pe adresa de pe Genesis Software ca să vă întrebăm dacă sunteţi acelaşi cu cel de pe Gmail? Şi dacă acum 10 zile aţi fi răspuns afirmativ, în pofida ridicolei situaţii, ce explicaţii aţi mai fi dat astăzi celor deranjaţi de cele scrise? Pentru că este limpede, reacţia dvs. târzie, de negare şi dezicere, vine ca urmare a unei posibile presiuni. Profit de faptul că sunteţi Adevăratul domn George Faur pentru a vă întreba… Funcţionează Omerta în piaţă de IT?

Presimţind că cel care a scris mesajele s-ar putea să se sperie şi să nu-şi mai asume sau chiar să fi fost o farsă la adresa dlui George Faur, noi am specificat în textul articolului, chiar de la început:” Corespondenţa primită din partea dlui George Faur (se pare, asociat al companiei Genesis Software Consulting, dacă nu a semnat altcineva cu numele domniei sale)”.

Noi credem că ne-am făcut treaba aşa cum se cuvine, în condiţiile date, dar realitatea, din păcate, este alta. Există oameni care au curaj, îşi asumă şi duc lucrurile până la capăt, cu orice risc. Aceştia sunt extrem de puţini. Există oameni care nu au curaj deloc, care preferă să tacă sau să privească în altă parte chiar şi atunci când răul se întâmplă sub ochii lor şi mai există cei care îşi pierd curajul pe drum, sau până la uşă, sau până a doua zi… Care fac ceva şi apoi le este frică de ceea ce au făcut, care nu au tăria să-şi susţină opiniile şi fac pasul înapoi. Cel care a trimis mesajele cu siguranţă este unul dintre aceştia.

Pe fondul lipsei de curaj au fost posibile toate faptele de corupţie care umplu, în fiecare zi, emisiunile de ştiri ale televiziunilor şi nu numai. De teamă sau din alte motive, numai de ei ştiute, oamenii preferă să tacă chiar dacă văd şi ştiu exact ce se întâmplă. Din păcate, mult prea mulţi sunt cei care procedează astfel.

Acum, pentru că tot ne-am cunoscut domnule George Faur, dvs. din care categorie credeţi că faceţi parte?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here