Societăţilor Arelco Energy şi Arelco Power li s-au retras licenţele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, pentru comportament neadecvat, aprobare data de către Comitetul de Reglementare al ANRE

0
1180
distribuitori-energie

Prin scrisoarea înregistrată la ANRE la finele lunii ianuarie, administratorul societăţii Arelco Power a notificat că aceasta se află în incapacitate obiectivă de livrare a energiei electrice către consumatorii finali, date fiind condiţiile şi evoluţiile pe piaţa energiei electrice.

El a solicitat ca ANRE să asigure preluarea de către furnizorii de ultimă instanţă a locurilor de consum ale clienţilor săi finali, prin aplicarea prevederilor din Regulamentul specific. Licenţa Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energie electrică avea valabilitate până la data de 16.06.2021.

O situaţie similară s-a întâmplat şi în cazul Arelco Energy, a cărei licenţă expira în 17 iulie 2020.

Afacerea Arelco Power SRL a fost înfiinţată în 2003, cu obiect de activitate de vânzare a energiei electrice, iar din 2007 a obţinut şi licenţă de vânzare de gaze naturale. Potrivit informaţiilor publice, Complexul Energetic Turceni Rovinari sau Compania Naţională de Administrare a Portului Maritim Constanţa apar pe lista companiilor care au relaţii de afaceri cu Arelco.

Portofoliul de clienţi Arelco cuprindea, în iunie 2016, 19 clienţi pe zona de furnizare gaze şi 150 de clienţi pe zona furnizării de energie electrică, având un mix format din multinaţionale, companii locale mari şi firme de stat.

Arelco desfăşoară operaţiuni în România şi are licenţă de furnizare de energie electrică în Ungaria şi de comerţ cu energie electrică în Serbia. Cele două companii din grup, Arelco Power şi Arelco Energy, au licenţă de furnizare de energie din 2011, respective 2015.

În 2015, Arelco a raportat o cifră de afaceri de 163 milioane euro. Pentru 2016, estimările companiei arătau o cifră de afaceri de 185 milioane euro, în condiţiile unei înjumăţăţiri a numărului de clienţi de la 202 în 2015 la circa 100 în 2016. Acţionarul principal al Arelco este offshore-ul Robledo Investments Limited, acţionar minoritar fiind Robert Neagoe, fost şef al Direcţiei juridice OPSPI , în timpul privatizărilor distribuţiilor de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here