Societățile de asigurare au înregistrat venituri din primele brute subscrise în valoare de 7,47 miliarde de lei în primele nouă luni din acest an

0
1049
rca-tarife

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că veniturile obținute sunt în creștere cu 2,1% față de perioada similară a anului trecut.

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, care reprezintă aproximativ 73% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 58% din totalul primelor brute subscrise de firme în perioada menționată.

Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale a crescut cu 1,65% în primele 9 luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară a anului anterior, în timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurări de viață a înregistrat o creștere de 3,96%.

O schimbare în tendințele manifestate pe parcursul trimestrelor anterioare este consolidarea segmentului de asigurări de viață, care a înregistrat o apreciere semnificativă, de 21% în anul 2017 comparativ cu anul anterior.

Dacă în perioada 2012 – 2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 și-a reluat creșterea, iar în 2017 creșterea sectorului de asigurări s-a datorat acestui segment de asigurări de viață. În primele 9 luni ale anului 2018 a continuat dinamica pozitivă a acestui sector, constatându-se o creștere de 3,96% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, iar volumul primelor brute subscrise se menține la cel mai ridicat nivel din ultimii ani.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here