Slugărnicia n-are limite: Să n-o supere pe Firea, directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, Andreia Bodea, n-a insistat pentru ca elevii absolvenți să primească autorizație să defileze pe Calea Dorobanților

0
3436

O tradiție de 48 de ani, care nu a fost împiedicată nici măcar de Nicolae Ceaușescu, a fost ștearsă cu buretele de primarul general Gabriela Firea. Pentru prima oară, elevii Colegiului Național Ion Luca Caragiale au organizat pe trotuar Parada Absolvenților, și nu pe Calea Dorobanților.

Aproximativ 300 de elevi de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale au defilat joi dimineață pe trotuarul de pe Calea Dorobanților, la Parada Absolvenților, iar polițiștii au avut grijă ca mulțimea să nu intre pe carosabil. Mirați, trecătorii din zonă i-au întrebat pe elevi de ce nu defilează pe șosea, așa cum s-a întâmplat în ultima jumătate de veac și când au aflat motivul au spus că vor semna pentru demiterea Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei.

Și elevii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai vor organiza, vineri, tot pe trotuar Parada Absolvenților. Și asta pentru că niciunul dintre cele două licee nu a mai primit în acest an autorizaţie de la Primăria Capitalei pentru a ocupa, preț de doar 15 minute, prima bandă a Căii Dorobanților, respectiv a Bulevardului Dimitrie Cantemir.

„Este o aberaţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat”, a declarat directorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, Silvia Muşatoiu. Ea a explicat că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor pentru vineri, în intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta (intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărăşeşti) până la Şincai.

În schimb, directorul Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, nu a vrut să se pună rău cu Gabriela Firea, adoptând o atitudine care frizează slugărnicia.

„Cred că şi Primăria Capitalei are sufieciente probleme pe cap. Oricum, sunt optimistă în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar dacă va trebui să defilăm pe trotuar”, a declarat directorul Bodea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here