Situația deficitului de personal din spitalele publice

0
1032
Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania

Federația „Solidaritatea Sanitară” oferă tuturor celor implicați în lupta împotriva pandemiei COVID 19 și în informarea corectă și completă a populației accesul la informațiile privind deficitul de personal din unitățile sanitare publice.

Datele pot fi accesate aici.[1]

Cu titlul de exemplu, câteva dintre informațiile pe care le puteți găsi în acest portal: deficitul de personal la nivel național este de 17,46%; spitalele publice au intrat în lupta împotriva pandemiei COVID 19 cu cca. 40.000 de salariați mai puțini decât cel prevăzut de normative. Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din țările occidentale este cea mai mare (acestea urmând să fie, conform estimărilor noastre, cele mai afectate de pandemie).

Aceste informații oferă atât o perspectivă de ansamblu asupra resurselor umane de care dispune sistemul sanitar cât și datele privind situațiile existente la nivel local, mergând până la nivelul spitalelor.

In baza acestor informații poate fi estimat în timp real impactul diferitelor situații ivite, cum ar fi cel al accidentului de muncă colectiv petrecut la Spitalul Județean Suceava.

Pentru a sublinia importanța acestui demers reamintim faptul că, din nefericire, realitatea a confirmat toate informațiile publicate anterior de noi în privința deficitului de echipamente individuale de protecție cu care se confruntă salariații din sănătate.[2] Indiferența decidenților în fața acestor informații a făcut deja foarte multe victime. Ascultați-ne până nu este prea târziu!

Acțiunea face parte din Strategia Federației „Solidaritatea Sanitară” de apărare a salariaților din sănătate împotriva pandemiei COVID 19, ce include culegerea și publicarea informațiilor relevante, propunerile de modificare a politicilor publice în domeniu.

În lupta împotriva acestui inamic invizibil cea mai importantă armă este informația.

[1] https://solidaritatea-sanitara.ro/covid/live/deficit/

[2] https://solidaritatea-sanitara.ro/covid19-live/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here