Silvicultorii avertizează că statul va pierde până la 6,5 milioane de euro dacă Dragnea dă pădurile Bisericii  

0
636

Zeci de silvicultori s-au strans in fata Camerei Deputatilor, pentru a cere Parlamentului sa respinga proiectul de lege depus de Liviu Dragnea si alti 6 social-democrati prin care care bisericile primesc terenuri forestiere pe care le-au avut in folosinta sau administrare, dar nu in proprietate.

In total, ar fi vorba de 650.000 de hectare ce ar fi cedate Bisericii, iar aceasta lege ar deschide calea spre multe abuzuri si creeaza inclusiv posibilitatea ca orice persoana juridica sa formuleze cereri de constituire a dreptului de proprietate, chiar daca titlurile de proprietate au fost anulate prin hotarari judecatoresti ramase definitive.

„Prejudiciul este cuprins intre 3,2 si 6,5 miliarde de euro din patromoniul public al statului roman. Am adus la cunostinta tuturor parlamentarilor, atat de la Senat, cat si din Camera Deputatilor, dl. presedinte al Camerei Deputatilor Liviu Nicolae Dragnea, dl. presedinte al Comisiei pentru agricultura Stanescu si tuturor membrilor comisiei respective”, a declarat, pentru Epoch Times Romania, Silviu Geana, presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura Silva.

El a precizat ca de la Dragnea nu a primit niciun raspuns, iar cei din comisie ignora subiectul.

„Ieri am avut o dezbatere in Comisia de agrcultura si silvicultura. Se incearca sa se gaseasca o varianta eleganta, ni s-a spus ca nu e o prioritate pentru comisie si ca se va solicita un punct de vedere din partea Guvernului Romaniei”, a mai spus liderul sindical.

Geana a spus ca a avut o discutie si cu ministrul de Finante Eugen Teodorovici care s-ar fi declarat in privat impotriva proiectului, insa nicio masura concreta nu a fost luata.

„Ministrului de Finante Eugen Teodorovici i-am prezentat situatia si i-am spus ca pentru acest important proiect de lege Guvernul nu a transmis Parlamentului un punct de vedere oficial si de asemenea i-am spus dlui Teodorovici ca in calitatea domniei sale el este garantul patrimoniul statului roman. Domnia sa, cel putin declarativ, ne-a spus ca l-am castigat de partea noastra”, a precizat Geana.

Sindicalistii din silvicultura spun ca vor continua protestele pana cand proiectu va fi respins.

Ei au explicat in revendicarile lor de ce e ilegal si neconstitutional si ce efecte grave va avea asupra mediului si economiei tarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here