Şi tu, Brutus? : Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, datoare statului

0
1098

Directorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală , Mihaela Triculescu are o datorie de peste 20.000 de lei către Universitatea de Vest din Timişoara după ce nu a respectat prevederile unui contract din fonduri europene reprezentând burse din perioada doctoratului (nesusţinut, în final).

Fosta doctorandă Triculescu a comis, în acelaşi timp, un plagiat şi un autoplagiat, la nivel internaţional, victimă fiind chiar îndrumătorul lucrării.

Newsweek România a descoperit câteva detalii surprinzătoare din trecutul Mihaelei Triculescu. În 2012, s-a înscris la doctorat, Domeniul Finanţe, la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) sub îndrumarea profesorului universitar Marius Hurbei, scrie G4Media. În anul următor, din cauza decesului acestuia, Triculescu s-a transferat sub tutela profesorului universitar Dorin Cosma. Titlul iniţial al lucrării a fost „Finanţarea proiectelor de dezvoltare regională în regiunea sud-vest“, temă care a fost schimbată, odată cu transferul, în „Modele de finanţare a sistemului de prevenire şi realizare a inundaţiilor din zona cetate Dăbuleni – Dolj“.  

A susţinut trei rapoarte de progres în 2014 şi 2015, apoi a solicitat două prelungiri de studiu (1 octombrie 2015-31 martie 2016 şi 1 octombrie 2016-31 martie 2017), fără, însă, a-şi finaliza lucrarea.  

Întrucât doamna Mihaela M. Triculescu, la finalizarea celor cinci ani de studii, nu a reuşit să finalizeze teza de doctorat şi să o susţină în faţa comisiei de îndrumare, doctoranda a fost exmatriculată cu începere de la 1.10.2017 pentru «neîndeplinirea obligaţiilor legale şi contractuale», fapt confirmat prin Hotărârea Senatului UVT nr. 44 din 26.10.2017“, se arată într-un răspuns trimis de universitate către Newsweek România.

De altfel, sub titlul „Recuperare bursă doctorală acordată în cadrul proiectului POSDRU/159/1.5/S/142115”, Universitatea a somat-o pe Mihaela Triculescu, la data de 6 februarie, să vireze suma de 20.603.15 lei, reprezentând valoarea bursei doctorale primite.  Somaţia este semnată de managerul de proiect, prof. univ. Dr. Bogdan Dima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here