Şi tu, Brutus? : Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, datoare statului

0
1320

Directorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală , Mihaela Triculescu are o datorie de peste 20.000 de lei către Universitatea de Vest din Timişoara după ce nu a respectat prevederile unui contract din fonduri europene reprezentând burse din perioada doctoratului (nesusţinut, în final).

Fosta doctorandă Triculescu a comis, în acelaşi timp, un plagiat şi un autoplagiat, la nivel internaţional, victimă fiind chiar îndrumătorul lucrării.

Newsweek România a descoperit câteva detalii surprinzătoare din trecutul Mihaelei Triculescu. În 2012, s-a înscris la doctorat, Domeniul Finanţe, la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) sub îndrumarea profesorului universitar Marius Hurbei, scrie G4Media. În anul următor, din cauza decesului acestuia, Triculescu s-a transferat sub tutela profesorului universitar Dorin Cosma. Titlul iniţial al lucrării a fost „Finanţarea proiectelor de dezvoltare regională în regiunea sud-vest“, temă care a fost schimbată, odată cu transferul, în „Modele de finanţare a sistemului de prevenire şi realizare a inundaţiilor din zona cetate Dăbuleni – Dolj“.  

A susţinut trei rapoarte de progres în 2014 şi 2015, apoi a solicitat două prelungiri de studiu (1 octombrie 2015-31 martie 2016 şi 1 octombrie 2016-31 martie 2017), fără, însă, a-şi finaliza lucrarea.  

Întrucât doamna Mihaela M. Triculescu, la finalizarea celor cinci ani de studii, nu a reuşit să finalizeze teza de doctorat şi să o susţină în faţa comisiei de îndrumare, doctoranda a fost exmatriculată cu începere de la 1.10.2017 pentru «neîndeplinirea obligaţiilor legale şi contractuale», fapt confirmat prin Hotărârea Senatului UVT nr. 44 din 26.10.2017“, se arată într-un răspuns trimis de universitate către Newsweek România.

De altfel, sub titlul „Recuperare bursă doctorală acordată în cadrul proiectului POSDRU/159/1.5/S/142115”, Universitatea a somat-o pe Mihaela Triculescu, la data de 6 februarie, să vireze suma de 20.603.15 lei, reprezentând valoarea bursei doctorale primite.  Somaţia este semnată de managerul de proiect, prof. univ. Dr. Bogdan Dima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here