Șezi blând și creează-ți viitorul!

0
3974
logo

Finanțare europeană de 40.000 de euro pentru a porni o afacere nonagricolă în mediul urban! Identificăm potențiali antreprenori. Îndrăznește și participă la sondaj!

România Start Up Plus (lansată de către Ministerul Fondurilor Europene pe 31 august 2016) este o linie de finanțare care are scopul de a încuraja antreprenoriatul în rândul celor care au o idee de afacere, dar care au nevoie de sprijin în acest sens. Ajutorul financiar care se acordă poate atinge 40 000 de euro pentru fiecare afacere selectată și înființată. În plus, linia de finanțare sprijină formarea în domeniul antreprenorial și consilierea în dezvoltarea ideii de afaceri. România Start Up Plus se adresează exclusiv regiunilor Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest și Sud-Vest Oltenia, regiunea București-Ilfov fiind exceptată de la finanțare deoarece are un grad de dezvoltare mult peste celelalte regiuni.

Persoanele  care doresc să înființeze o afacere (de exemplu șomeri/ persoane inactive/ persoane care au un loc de muncă și vor să înființeze o afacere pentru a crea noi locuri de muncă) sunt principalii beneficiari ai acestei linii de finanțare. Tinerii NEETs (care nu sunt încadrați nici într-o formă de învățământ, nici în muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani nu fac parte din grupul țintă (notă: pentru aceștia va exista o linie de finanțare distinctă). 

Banii pentru înființarea și dezvoltarea afacerilor vor fi acordați prin intermediul unor proiecte gestionate de către organizații selectate ca administratori ai schemei de finanțare. Echipa Structural Consulting™ Group-www.fonduri-structurale.ro are experiența înființării și sprijinirii în 2015 a 42 de afaceri (alături de 2 organizații partenere: Asociația Centrul de Dezvoltare SMART și PTIR Sud-Est) și te invită să completezi chestionarul următor prin care ne propunem să identificăm potențiali antreprenori și să analizăm nevoilor acestora.

Proiectele se vor desfășura pe o perioadă de 36 de luni estimată a începe în prima parte a anului 2017, perioadă ce va fi împărțită în trei mari etape. În prima etapă, viitorii întreprinzători vor beneficia de formare antreprenorială. Apoi, vor fi selectate minim 30 de planuri de afaceri la nivelul fiecărui proiect, care vor intra în  a doua etapă – de finanțare și implementare a planului de afacere. În această etapă vor fi acordați fiecărei afaceri selectate maxim 40.000 euro. Ultima etapă va presupune continuarea dezvoltării și menținerea afacerilor și a locurilor de muncă create.

Participă la sondaj, completează chestionarul și înscrie-te la una dintre cele 3 tombole* prin care recompensăm interesul celor care se implică în această cercetare:

  1. Tombola „șoriceilor de bibliotecă” (vouchere la Cărturești),
  2. Tombola „iubitorilor de gadget-uri” (vouchere la Emag),
  3. Tombola „susținătorilor micilor întreprinzători” (vouchere la ColtulRomanesc.ro)

*Pentru fiecare dintre cele 3 tombole sunt puse în joc câte 3 vouchere a 150 lei fiecare. Alegerea câștigătorilor se va face prin random.org pe 17 octombrie 2016.

Silvia Nistor,

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here