Serviciul de facturare electronică se extinde pe piața de leasing prin parteneriatul TRANSFOND – BT Leasing

0
1720
Serviciul de facturare electronică se extinde pe piața de leasing prin parteneriatul TRANSFOND – BT Leasing

BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, emite electronic toate facturile, cu ajutorul serviciului de facturare electronică e-Factur@, oferit de TRANSFOND, prin intermediul Băncii Transilvania. Remodelarea integrală a fluxului de facturare aduce clienților BT Leasing confort, rapiditate şi siguranță în ceea ce priveşte facturile lunare.

Colaborarea dintre Banca Transilvania și TRANSFOND marchează astfel o a doua direcție de dezvoltare în domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologică, pe lângă serviciile de plăți interbancare. Referitor la facturarea electronică, Banca Transilvania și TRANSFOND continuă demersurile de extindere e-Factur@ la nivelul sectorului financiar, punând la dispoziția emitenților de facturi un serviciu complet, performant, urmând tendințele europene manifestate din ce în ce mai pregnant în ultima perioadă.

Beneficiile imediate ale implementării e-Factur@ sunt reprezentate atât de diminuarea costurilor operaţionale interne, conexe emiterii şi arhivării facturilor pe suport hartie, cât și de optimizarea proceselor din companie, ca urmare a utilizării infrastructurii tehnologice performante a furnizorului de servicii care procesează deja un număr ridicat de facturi.

BT Leasing este cel de-al treilea partener al TRANSFOND în piața leasingului, serviciul de facturare electronică dovedindu-şi deja utilitatea şi eficienţa în industria furnizorilor de servicii financiare. Ne exprimăm convingerea că e-Factur@ va sprijini activitatea BT Leasing din prima zi de funcţionare, generând reduceri de costuri, de timp, permițând astfel concentrarea eforturilor companiei către „core business-ul” propriu, fără grija proceselor auxiliare.” – a declarat Sabin Carantină, director general al TRANSFOND.

”Facturarea electronică face parte dintr-un amplu proces de optimizare a fluxurilor operaționale, pentru o experiență cât mai bună a clienților în relația cu compania noastră . Dorim ca prin acest serviciu să asiguram confort, siguranță şi rapiditate la livrarea facturilor lunare”, a declarat Ionuț Morar, director general, BT Leasing.

Serviciul e-Factur@, lansat de TRANSFOND în anul 2009, este bazat pe o aplicaţie unică, securizată, la care se pot conecta atât emitenţii de facturi, cât şi destinatarii acestora. Prin intermediul e-Factur@ se asigură atât emiterea și livrarea facturilor, cât și arhivarea electronică a acestora. Facturile arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere juridic, nefiind necesară tipărirea şi păstrarea acestora pe suport hârtie. Serviciul de facturare electronică asigură astfel economii semnificative de timp și costuri de procesare, precum și de spațiu fizic pentru păstrarea documentelor. La nivel operațional, în organizațiile emitente, serviciul conduce la îmbunătățirea proceselor de monitorizare, fluidizare şi control al fluxurilor de numerar.

Serviciul e-Factur@ aduce, în acelaşi timp, importante beneficii clienților plătitori. La fiecare factură emisă clientul plătitor este notificat prin e-mail. În consecinţă, acesta poate vizualiza facil și rapid factura, de oriunde s-ar afla, 24/7, dacă are acces la internet. Astfel, dispare riscul de pierdere sau deteriorare a facturii. În acelaşi timp, clientul plătitor beneficiază și de posibilitatea de a accesa factura în aplicaţie, în contul propriu, timp de 90 de zile de la data emiterii acesteia. Prin utilizarea serviciului, plătitorul are la dispoziţie o factură semnată electronic, cu valoare juridică, iar emitentul de facturi are garanția că nu a fost alterat în vreun fel conținutul facturii care ajunge la client. Facturile electronice emise prin intermediul e-Factur@ au un format standard, structurat, ce poate fi importat de către clienții plătitori direct în interfețele programelor de contabilitate, eficientizând astfel activitatea de procesare a acestora. Deși circulă într-un format structurat (XML semnat), clientul plătitor poate să vizualizeze factura într-un format ușor lizibil (PDF) printr-un singur click. Pentru a beneficia de serviciu, clienților plătitori le este suficient să se înroleze în e-Factur@, în felul acesta exprimându-şi şi acordul de recepţionare a facturilor prin mijloace electronice solicitat de legislația fiscală română și europeană.

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este operatorul tehnic al Sistemului Electronic de Plăți (SEP) din România. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile și decontările interbancare în monedă locală și euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C, pe care sectorul financiar bancar să o poată materializa în următorii 10 ani. Principalele preocupări ale companiei în ceea ce privește serviciile adiționale sunt furnizarea de Servicii de Arhivare a Documentelor în Formă Electronică (e-Arhiv@) și servicii de Facturare Electronică (e-Factur@). Pentru mai multe informații: www.transfond.ro

Despre BT Leasing

BT Leasing face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Compania are peste 20 de ani de experiență pe piață, peste 10.000 de clienți şi peste 20.000 de contracte încheiate. Misiunea companiei este de a oferi o alternativă la creditare prin servicii care  susțin activitatea clienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here