Senatorul PSD Eugen Teodorovici a fost votat preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital a Senatului

0
1989
Senatorul PSD Eugen Teodorovici

„Grupul PSD face o modificare în conducerea Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital în sensul în care domnul senator Eugen Orlando Teodorovici îl înlocuieşte pe domnul senator Viorel Arcaş în funcţia de preşedinte, iar domnul senator Viorel Arcaş îl înlocuieşte în funcţia de secretar al aceleiaşi comisii pe domnul Ştefan Micu”, a anunţat senatorul PSD Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD.

Eugen Teodorovici este senator de Tulcea, iar în guvernele Ponta a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi, ulterior, pe cea de ministru al Finanţelor.

Vicepreşedintele comisiei de buget-finanţe a Senatului, liberalul Florin Cîţu, susţine că Dragnea a decis înlocuirea lui Arcaş „în criza sa de nervi”, accentuată de concluziile raportului de anchetă a „găurii” de la buget .

„Criza lui Dragnea a fost accentuată şi de concluziile raportului de anchetă a «găurii» de la buget. Ancheta generată de declaraţiile sale. Săptămâna trecută marele Dragnea a întors raportul din plen la comisie. Asta pentru că raportul nu conţinea concluziile pe care el le-a ordonat. Mai mult, în criza sa de nervi a decis înlocuirea preşedintelui PSD a comisiei de la Senat cu Eugen Teodorovici, ministrul specialist, ca orice pesedist, în mai multe portofolii, al lui Ponta”, a scris Cîţu, într-o postare pe Facebook.

El se arată curios de cum va reuşi Teodorovici să modifice concluziile raportului, deşi el nu ar fi fost de acord cu întocmirea comisiei de anchetă pentru „gaura de la buget”.

 „Sunt tare curios cum va reuşi Teodorovici să modifice concluziile raportului. I s-a cerut ca raportul să conţină şi concluzii cu trimiteri la fapte penale. Ce nu ştie însă Dragnea este că Teodorovici a fost membru al comisiei şi nu a fost de acord cu întocmirea acestei comisii şi nici cu concluziile Curţii de Conturi. Asta în primul rând pentru că secretarii de stat din ministerul de finanţe sunt aceiaşi de ani de zile. Va putea Teodorovici să modifice conluziile angrenând în acest joc persoane şi instituţii care s-au exprimat deja? Asta ar fi ceva penal şi eu nu cred că are curaj să o facă. Dar mai ştii, funcţia doboară gradul. În concluzie, Dragnea urmăreşte continuarea acestei petarde cu «gaura» pentru a-şi putea definitiva în fapt ROEXIT-ul. Adică aprobarea legii achiziţiilor strategice, cea care îi permite să ia bani europeni şi să-i distribuie după bunul plac”, a mai arătat Cîţu.

Cîţu a anunţat, anterior, că raportul privind „gaura” de la buget a fost retrimis la comisii. „Se încearcă o incriminare a Guvernului Cioloş prin posibile plângeri penale. Nu a fost niciodată o «gaură», a fost o «petardă». A venit acea acuză a lui Dragnea şi de atunci s-a vorbit de răspundere penală.

Am atras atenţia la 2 lucruri: 1. Nu poţi spune că s-au furat 2 miliarde de euro. Cum s-ar uita investitorii străini la tine. În timp ce noi eram preocupaţi cu comisia de anchetă, ei dădeau în Guvern ordonanţele 6,9 şi 13. Ordonanţele 6 şi 9 sunt mai rele decât OUG 13. Prin aceste două ordonanţe, noi facem un Roexit economic. Nu mai vrem să respectăm acele legi prin care dam seamă de cheltuirea banului public. PSD ne scoate din UE economic, dar în acelaşi timp îşi fundamentează economia pe fondurile europene”, a declarat Cîţu, zilele trecute.

 Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul PSD a constatat dispariţia a zece miliarde de lei în timpul guvernării Cioloş, fapt ce va face subiectul unei anchete parlamentare desfăşurată de Comisiile reunite de Buget-Finanţe.

Practic, Dragnea a acuzat că la cele două rectificări bugetare făcute, în august, respectiv în noiembrie, Guvernul Cioloş a prognozat venituri mult mai mari decât cele înregistrate, bani pe care PSD se baza pentru a aplica creşterile de salarii şi de pensii, reducerile de taxe promise în campania electorală. Acuzaţiile liderului PSD îi vizau pe premierul Dacian Cioloş şi pe miniştrii de resort ai Guvernului Cioloş: ministrul de Finanţe, Anca Dragu, şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here