Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că deprecierea actuală a leului în faţa euro este una premeditată de către coaliţia PSD – ALDE  

0
1376

In urma acestei actiuni de depreciere a leului, ar urma  să profite speculatorii şi Banca Naţională a României (BNR) să fie nevoită să îşi vândă ieftin aurul din rezervă.

„Urmează atacul speculativ pe leu? Aşa arată în acest moment situaţia. Mai rău ca în 2008. Leul se tranzacţionează, pe pieţele internaţionale la 4,77 pentru 1 euro!!! Se pare că traderii internaţionali au înţeles că BNR nu poate să intervină fără să falimenteze sistemul bancar şi economia. Intervenţiile BNR, vând euro şi cumpără lei, cresc dobânzile şi implicit taxa pe care o plătesc băncile. Cine profită de această situaţie? Speculatorii. Ruşi? Chinezi?

Este momentul ca instituţiile statului care se ocupă de securitate naţională să verifice dacă OUG 114 nu a avut că obiectiv îmbogăţirea unor speculatori de la est sau a unor consilieri ai premierului. Ce a aranjat şi ce a promis Eugen Teodorovici în escala sa de la Moscova, cu destinaţia Havana? #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniaLiberala”, a scris, senatorul liberal Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul PNL a revenit, miercuri dimineaţa, pentru a susţine că actuala depreciere a leului este premeditată, astfel încât să fie distrusă rezerva valutară a României.

La data de 18 decembrie, când au fost anunţate pentru prima dată măsurile fiscal-bugetare din ceea ce avea să devină OUG nr 114/2018, cursul de schimb leu/euro era de 4,6478 de lei, iar marţi 22 ianuarie 2018 era de 4,7142 lei, un maxim istoric şi o creştere de 1,4%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here