Senatorul PNL, Florin Cîţu, a declarat că desfiinţarea Pilonului II de pensii reintroduce contribuţiile la angajator, crescând astfel costul forţei de muncă pentru angajatori

0
2336

„Proiectul de lege care “reglementează”, de fapt desfiintează, Pilonul II de pensii ascunde înca o bombă. Reintroduce contribuţiile la angajator si implicit creşte costul fortei de muncă pentru angajatori. Este echivalentul introducerii unei taxe pe forta de muncă. Vă citez din proiectul de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat Pilonul II, propunerea de proiect de lege, apare contribuţia la angajator, care spune aşa: contribuţia angajatorului este egală cu a angajatului,în funcţie de mărimea companiei”’, a spus Florin Cîţu pentru Mediafax.

Senatorul PNL susţine că acest lucru va duce la o gaură la buget.

”După ce au facut transferul contribuţiilor, acea tâmpenie fiscală, care transfera toate contribuţiile către angajat, acum reapare contribuţia la angajator şi se păstrează contribuţile angajatului. Cred că toţi angajatorii din România trebuie să fie conştienţi că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, atât de mare gaura la buget. Încă nu ştim exact impactul bugetar pentru că nu avem ciferele exacte dar ar terbui să însemene un plus pentru bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate”, a mai precizat Cîţu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu există nicio decizie în Guvern sau Coaliţie privind desfiinţarea Pilonului II de pensii, aşa cum au apărut informaţii în spaţiul public. Totuşi, Dragnea spune că ar putea exista o suspendare dacă analiza care se efectuează va arăta necesitatea.

„O guvernare se exercită în baza unui program. Obiectivele asumate sunt: că în urmatoarea perioadă Ministerul Muncii să finalizeze o analiză riguroasă a datelor financiare pentru a se putea prezenta cetăţenilor informaţiile financiare referioare la nivelul de pensie pe care îl va avea un cetătean român pentru pilonul unui şi II. Al doilea este ca cetăţeanul român informat să aibă posibilitatea să opteze unde crede ca e mai bine, la pilonul I sau II, sau ambele. Nu este nici decizie adoptată în guvern, partid, coaliţie să cuprindă, nu s-a discutat, nu se discută şi nu vom adopta o decizie care să ducă la desfiinţarea Pilonului II de pensie.Rog cu mare respect să nu se rostogolească informaţii mincinoase”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Şi premierul Viorica Dăncilă a negat că va fi desfiinţat Pilonul II, dar a anunţat că o analiză este în lucru la Ministerul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here