Senatorul liberal Florin Cîţu: la împrumuturile făcute de Finanţe, doar dobânzile ne costă 1 miliard de lei pe an

0
1325

România se împrumută masiv doar pentru cheltuielile curente – FMI confirmă – inclusiv pentru pensiile speciale, necesarul de finanţare ajungând în 2018 la 82 de miliarde de lei, cu 20 de miliarde de lei mai mult decât în 2017, susţine

Cîţu susţine că România se împrumută masiv, lucru confirmat şi de către FMI, doar pentru cheltuielile curente , inclusiv pentru pensiile speciale, necesarul de finanţare ajungând în 2018 la 82 de miliarde de lei, cu 20 de miliarde de lei mai mult decât în 2017. Totodata acesta precizează că, în nevoia de finanţare, Liviu Dragnea va suprataxa firmele pentru că ştie că oricum nu-l vor vota.

„Adio investiţii! FMI confirmă că România trebuie să împrumute masiv doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finanţelor Publice încearcă să ascundă informaţia, dar a publicat-o FMI”, a scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani, MFP a prezentat din ce în ce mai puţine informaţii şi mereu cu întârziere. „Este un comportament normal pentru un guvern care măsluieşte datele şi ascunde informaţii.

Funcţionarii din MFP şi CNSP ştiu foarte bine că sunt părtaşi la măsluirea datelor şi distrugerea economiei. Toţi cei responsabili pentru situaţia în care a ajuns România astăzi, vor plăti”, completează liberalul.

Florin Cîţu susţine că necesarul de finanţare a României în 2018 a ajuns la aproximativ 82 de miliarde de lei, cu 20 de miliarde de lei mai mult decât în 2017, bani „ce trebuie împrumutaţi la dâbânzi care s-au dublat şi triplat faţă de decembrie 2016, fiind cele mai mari dobânzi din UE”.

„Mai mult, România este singura ţară din UE care se împrumută mai scump de la un an la altul. Grecia se împrumută mai ieftin şi cu dobânzi în scădere de la un an la altul. După doi ani de guvernare PSD +ALDE, România este considerată de pieţele financiare mai riscantă decât Grecia. De aceea, de doi ani guvernul tot introduce taxe noi accize şi pe final de an în 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru că ştie că fără să plăteasca nu primeşte voturi.

Pentru PSD+ALDE lucrurile sunt clare. Gaura din finanţele publice poate să fie acoperită prin tăieri de cheltuieli, concedierea rudelor, amantelor, amanţilor, incompetenţilor din aparatul de stat.    Dragnea, exact ca în ultimii doi ani, o să crească taxele pentru că ştie foarte bine că sectorul privat nu-l votează. Ordonanţele, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt pregătite”, mai scrie Florin Cîţu.

Guvernul este disperat dupa bani. Criza a lovit direct în finanţele publice!”. „Acum câteva ore vă spuneam că Guvernul nu se mai poate împrumuta pe pieţele interne. Dacă o face, preţul creşte de la o săptămână la alta.   În acelaşi timp, guvernul pregătea schimbarea legislaţiei în vigoare pentru a mai creşte, implicit, taxele pentru generaţiile viitoare. Vreţi să ştiţi cât ne costă în plus doar dobânzile? Atenţie: Un miliard de lei anual în plus doar costul dobânzilor.   Pentru că cineva trebuie să plătească împrumuturile cu dobânzile astronomice înapoi, PSD+ALDE vor creşte taxele, impozitele, accizele, contribuţiile, dacă mai rămân la guvernare!   Nu au bani pentru pensii şi salarii. Le plătesc din taxele pe care le impun generaţiilor viitoare”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here