Semnare Memorandum de Cooperare Eforie (RO) şi Santiponce (ES – CAA) – 19 aprilie 2022

0
1770

În contextul bunelor relații de colaborare cu autoritățile regionale spaniole, la inițiativa Consulatului General al României la Sevilla, la 19 aprilie a.c., a debutat seria întâlnirilor de lucru a delegației primăriei orașului Eforie cu reprezentanții primăriei orașului Santiponce.

Principalul obiectiv al vizitei delegației române, condusă de către dl. Robert-Nicolae Șerban, primarul orașului Eforie, l-a constituit finalizarea procedurilor de înfrățire dintre cele două localități, prin semnarea Memorandumului de Cooperare dintre Eforie și Santiponce, eveniment ce vine în continuarea activităților organizate, în cursul anului 2021, de către CG Sevilla și municipalitatea Santiponce, oraș ce are în aria sa urbană complexul arheologic Italica, locul de naștere al împăratului roman Traian.

Memorandumul de înfrățire dintre cele două municipalități pune bazele colaborării bilaterale în domenii de interes reciproc, precum cel cultural, turistic, social și economic.

Astfel, în prima zi a vizitei, ulterior semnării acordului de înfrățire a avut loc o primă întâlnire a grupului de lucru responsabil cu stabilirea activităților prevăzute de acord.

A doua zi a vizitei de lucru a delegației primăriei orașului Eforie la Santiponce a avut ca principal reper schimbul de bune practici între reprezentanții celor două primării, precum și identificarea unor prime proiecte de colaborare, ce ar putea fi implementate în viitorul apropiat.

Discuțiile purtate în acest context, au fost constructive și au evidențiat interesul și deschiderea celor doi edili pentru menținerea unui dialog permanent în cadrul parteneriatului stabilit.

Folosim și acest prilej pentru a mulțumi celor doi edili, dl. Justo Delgado (Santiponce) și dl. Robert-Nicolae Șerban (Eforie), precum și echipelor din cadrul celor două primării, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here