Șeful SRI Eduard Hellvig este un geniu financiar TRIPLU – ia credite ieftine de la bancă și le refinanțează scump… e adevărat că nu sunt sume mari… câteva milioane de ron…

0
1900

La televizor și pe diverse forumuri numeroși economiști ne învață cum să administrăm finanțele personale, cum să gestionăm prudent banii, cum să atingem independența financiară și să ne îmbogățim. Eduard Hellvig îi întrece pe toți.
Cum am aflat? Ei bine, cineva l-a acuzat pe șeful SRI că are datorii de 3,6 milioane lei. Instituția pe care o conduce a emis ieri un comunicat de presă în care arată că dl. Hellvig are o singură datorie, de 2 milioane lei.
Creditul de 2 mil. a fost contractat de la un IFN, parțial cu scopul de a refinanța un credit bancar, contractat anterior. Chiar și această singură informație este suficientă pentru a înțelege că dl. Hellvig este un geniu financiar. Păi mai știți pe cineva care ia credit de la IFN pentru a refinanța credit bancar? Nici eu. Nu e de mirare: dobânzile practicate de IFN sunt mai mari decât dobânzile practicate de bănci. Șeful SRI reprezintă o excepție, el este un geniu financiar: se împrumută la dobânzi mai scumpe ca să refinanțeze credite cu dobânzi mai mici.
Cât este dobânda la IFN-ul care l-a creditat pe șeful SRI?
IRCC + 6,25%.
Asta în timp ce la CEC, de exemplu, dobânda este IRCC + 2,2%. Deci, la IFN este mult mai scump să te împrumuți. Exemplul de pe site-ul Imocredit arată că rata actuală a dobânzii, conform formulei de mai sus, este 8,9%. Dl. Hellvig plătește, conform reclamei de pe site-ul Imocredit, aproape 9% dobândă la un credit ipotecar, wow.
Cât înseamnă asta? 173 505 lei pe an. Adică, pe lună înseamnă 14 458 lei. Doar dobânda la acest credit este mai mare decât salariul de șef SRI. Ce v-am zis? Dl. Hellvig este genial, nici unul dintre noi nu ar fi în stare de așa ceva.
Am menționat că Imocredit arată că valoarea maximă a creditului ipotecar pe care îl poate solicita cineva este de 125 000 euro? Ei bine, dl. Hellvig a luat cca. 400 000 euro. Este geniu dublu.
În 2019, când s-a împrumutat la bancă, a luat 730 000 lei pe 25 de ani, adică până în anul 2044, când dl. Hellvig va împlini 70 de ani. De la IFN, a aluat credit pe 30 de ani, ce urmează să fie rambursat până în 2050, când șeful SRI va împlini 76 de ani. Mai știți pe cineva căruia i s-a aprobat un credit ipotecar scadent până la 76 de ani? Dl. Hellvig este geniu triplu.
Domnule Hellvig, spuneți-ne și nouă cum ați reușit să depășiți barierele BNR care prevăd un grad maxim de îndatorare de 40%, luând un credit de 3-4 ori mai mare decât poate un muritor obișnuit să primească de la Imocredit, scadent până la o vârstă care depășește speranța de viață.

Material preluat din Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here