Securistii – intre ei – Manole si Voiculescu isi dau acordul sa-si publice carti

0
472

Mugur Isărescu, în calitate de membru al Academiei Române, a garantat pentru ca Dan Voiculescu să publice o carte la Editura Academiei. Fără semnătura guvernatorului BNR, mogulul nu ar fi putut publica, săptămâna trecută, cartea “Tratatul Umanismului Pragmatic“ la această editură, a spus președintele Academiei pentru Newsweek.

Lansarea, una cu fast, a avut loc chiar la Biblioteca Academiei.

„În cazul acestei lucrări, conducerea Academiei Române nu și-a dat niciun fel de acord, nici colectiv (Biroul Prezidiului sau Prezidiul) și nici individual, prin președinte, vicepreședinți sau secretar general. Orice lucrare publicată la Editura Academiei Române are nevoie de cel puțin două referate de specialitate și de avizul secției din Academie în specialitatea căreia se încadrează lucrarea respectivă.

Pentru lucrarea în cauză, avizul a venit din partea Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie, iar referatele au fost semnate de dl acad. Mugur Isărescu și de dl prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei”, a precizat, pentru Newsweek România, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here