Se traieste rau in Romania? Lia Savonea-judecator cu venituri totale de 100,000 euro NET pe an…ceea ce corespunde unui salariu brut de 180,000 euro anual

1
3524

Deconturi de benzina, sporuri, facilitati, case cu dedicatie pentru anumiti judecatori (nu pentru doamna Savonea aici in  cauza) chirii decontate legal sau imoral (cazul judecator Daniela Panioglu)…cine mai crede in vaietele de la televizor?…Sunt in Romania cazuri de medici, profesori universitari sau magistrati care sunt platiti urias, la fel ca si presedintii de corporatii cu activitati multinationale… Informaţia apare în declaraţia de avere a Liei Savonea, publicată pe 5 februarie 2019. Savonea a încasat anul trecut 124.175 de lei, adică 10.300 de lei pe lună, pentru deplasarea în satul Roşu, comuna Chiajna, lângă Bucureşti.

Distanţa Roşu – Bucureşti este de 10 kilometri. Transportul este decontat separat, iar Lia Savonea a primit 1.212 lei pe lună. Aceste sume se adaugă la indemnizaţia de membru CSM, care ajunge la 315.661 de lei pe an, transmite Radio Europa Liberă. În declaraţia de avere din iunie, Lia Savonea -şefa CSM nu a mai trecut veniturile defalcate, ci doar suma totală neta: 473.627 lei/an.

Savonea nu este singura care beneficiază de aceste sume. Judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucureşti, fost membru al CSM, a încasat şi ea, potrivit declaraţiei de avere din 2017, 81.204 de lei, având în proprietate un „imobil in Ilfov”.

Aceste indemnizaţii se plătesc în baza unei ordonanţe de urgenţă a guvernului, dată în 2006. Potrivit acesteia, judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, pe toată durata delegării sau detaşării, de următoarele drepturi: a) diurnă în cuantum de 2% din indemnizaţia de încadrare brută lunară”.

Sunt medici care au salariul net lunar de 25000, ceea ce inseamna un salariu brut (cu taxe incluse) de aproape 40,000 de ron lunar…asistentele medicale ajung in Romania la 1000 de euro lunar fara probleme, sunt garzi, sporuri de zi si de noapte etc… care aduc sporuri uriase acestor salarii…si atunci DE CE MAI PLEACA OAMENII DIN ROMANIA?

De ce mai pleaca aceste categroii socio profesionale? Pentru ca banii sunt doar o parte a problemei…oamenii vor infrastructura, scoli, profesionalizarea actului administrativ, orar de transport respectat, trenuri noi si sosele frumoase…Salariile sunt mari si foarte mari, mult mai mari in anumite zone ale statului compartiv cu privatul…e timpul sa se faca si munca pentru aceste salarii…

1 COMENTARIU

  1. Daca cautii dreptate la Curtea de Apel Bucuresti iti resping toate solicitarile !!! Iar eu/ele !!!! asta este una !
    Apoi, ce vina au ei magistratii ca li se acorda aceste salarii / prndii!???
    Adepus un partid in parlament o lege de salarizare normala !!??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here