Se propune impozitarea pensiilor cu 80%. Rareș Bogdan: Tăierea pensiilor speciale ar putea presupune de fapt impozitarea lor, pe modelul francez sau olandez

1
1408

Rareș Bogdan a vorbit insistent, în ultimele zile, despre tăierea unui anumit tip de pensii. Liberalul a revenit asupra acestui subiect. El a explicat ce ar trebui să facă PNL în acest sens, atacând din nou, într-o emisiune la un post de televiziune, subiectul pensiilor speciale.

„Noi dăm bani prin facilităţi. Noi dăm facilități fiscale firmelor româneşti, tuturor celor care aduc plus valoare, vom da facilități tuturor celor care investesc în România. În legătură cu pensiile speciale sau cu demnitarii, acolo lucrurile trebuiesc luate punct cu punct. În cazul judecătorilor şi procurorilor există o decizie CCR din 2010. Acolo se poate doar impozita. Cuvântul tăiat nu cred că este cel mai potrivit. E o diferenţă”, a comentat acesta.

El a explicat că tăierea pensiilor speciale ar putea presupune de fapt impozitarea lor, pe modelul francez sau olandez.

„În cazul pensilor speciale e foarte simplu: impozitezi după modelul francez sau olandez cu 80% şi ai rezolvat problema şi nici nu intri sub incidenţa deciziilor CCR. Eu insist şi o spun răspicat că nu mi se pare normal ca în România să existe 5,2 milioane de pensionari, 178 de mii de pensionari care să fie mai pensionari decât ceilalți. Insist să spun că este absolut normal ca toate pensiile să fie primite pe bază de contributivitate. Adică primești pensia după cum ai contribuit de-a lungul activității tale în muncă.

Atâta timp cât există 2 milioane de pensii sub 800 de lei, cred că este anormal să avem pensii de 700 de milioane. Nu tăiem nimic, noi dăm facilităţi”, a mai spus Rareş Bogdan, într-o intervenţie la un post de televiziune.

 

1 COMMENT

  1. O prostie imensa! Pentru aviatori se plateste aproape dublu CAS mai xact 33%. Magistratii nu platesc, la fel armata si politia conform legilor lor de functionare.magistratii au tot felul de constrangei civile fata de restul, la fel armata si politia!
    In plus se va depune cat de curand p initiativa legala pentru constatarea neconstitutionalitatii impozitarii pensiilor in baza faptului ca statul nu acorda dobanda sumelor incasate ca si contributie atatia ani de zile ! Si revenind la aviatori ei sunt cei mai mari contributori atat in procente cat si in valoare reala, mai ales ca mai mult de 30% din ei muncesc si dupa iesirea la pensie! Asa ca a le lua 80% din pensie este ilegal, imoral si ar putea bloca zborul in Romania ca urmare a raspunsului previzibil a acestei categorii de salariati

  2. Tote pensiile speciale impozitate cu 85% .Restul pensiilor mai mari de 7000 lei impozitate progresiv intre 40% și 60%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here