Se elimină tarifele de roaming în Uniunea Europeană din 15 Iunie 2017?

0
1843
Se elimină tarifele de roaming în Uniunea Europeană
Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind accesul la rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

UE a propus o schemă care stopeze practicile nepopulare ale operatorilor de a taxa suplimentar serviciile de roaming, adică atunci când abonaţii efectuează apeluri sau folosesc Internetul în alte state ale Uniunii Europene.

Taxarea datelor mobile

După ani de negocieri dure, Parlamentul European a aprobat legea privind eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017. Există temeri că, fără un acord de plafonare a taxelor pe care și le impun operatorii unul altuia pentru a face ca sistemul de roaming să funcționeze, unele firme ar putea să nu mai ofere serviciul sau să-și recupereze veniturile pierdute majorând prețurile pe piața internă.Principalul subiect al negocierilor dintre statele membre ale Uniunii Europene a fost taxarea datelor mobile.

Slovacia susține plafonarea

Reprezentanții UE au sprijinit propunerea Slovaciei de plafona, din iunie, taxarea datelor mobile la un euro cent per megabit (10 euro/gigabit) și apoi reducerea taxelor la 0,5 euro cenți per megabit până în 2021, a anunțat un purtător de cuvânt al delegației Slovaciei. Acordul încă trebuie confirmat de miniștrii de resort, în decembrie, și aprobat de Parlamentul European înainte de a intra în vigoare.

Citeste si  Brexit-ul a intrat în linie dreaptă... Cu fiecare secundă care trece suntem tot mai aproape de momentul despărţirii Uniunii Europene de Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here