Se elimină tarifele de roaming în Uniunea Europeană din 15 Iunie 2017?

0
2355
Se elimină tarifele de roaming în Uniunea Europeană
Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind accesul la rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

UE a propus o schemă care stopeze practicile nepopulare ale operatorilor de a taxa suplimentar serviciile de roaming, adică atunci când abonaţii efectuează apeluri sau folosesc Internetul în alte state ale Uniunii Europene.

Taxarea datelor mobile

După ani de negocieri dure, Parlamentul European a aprobat legea privind eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017. Există temeri că, fără un acord de plafonare a taxelor pe care și le impun operatorii unul altuia pentru a face ca sistemul de roaming să funcționeze, unele firme ar putea să nu mai ofere serviciul sau să-și recupereze veniturile pierdute majorând prețurile pe piața internă.Principalul subiect al negocierilor dintre statele membre ale Uniunii Europene a fost taxarea datelor mobile.

Slovacia susține plafonarea

Reprezentanții UE au sprijinit propunerea Slovaciei de plafona, din iunie, taxarea datelor mobile la un euro cent per megabit (10 euro/gigabit) și apoi reducerea taxelor la 0,5 euro cenți per megabit până în 2021, a anunțat un purtător de cuvânt al delegației Slovaciei. Acordul încă trebuie confirmat de miniștrii de resort, în decembrie, și aprobat de Parlamentul European înainte de a intra în vigoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here