Domnule Președinte,
Blocul Național Sindical a constatat cu îngrijorare faptul că multe din autoritățile publice din România sunt profund afectate în funcționarea lor.
Această stare este consecința unor acțiuni întreprinse în ultimii 26 de ani de toate partidele politice parlamentare.
- Absența unei viziuni în ceea ce a privit resursele umane ce populează autoritățile publice.
- Politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid, rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire pe orice căi atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa ”stăpânii” care i-au numit în funcții.
- Politica salarială haotică, discriminatoare și demotivantă a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autorităților publice din România.
- Cadrul legislativ extrem de stufos și ambiguu creează confuzie, duce la abuzuri și corupție și naște peste noapte falși ”idoli” la care trebuie să se închine cetățeanul.
- Mai mult decât atât, profitând de toate aceste slăbiciuni în funcționarea autorităților publice, s-au consolidat și continuă să se consolideze structuri de tip mafiot care pun în pericol elemente ce țin de conceptul de securitate națională.
Toate aceste lucruri se văd mai bine ca niciodată acum, în aceste momente când România este condusă de un guvern tehnocrat.
Camarilele aservite politic au blocat déjà centrii de decizie politică guvernamentală. Eforturile unor miniștri – de cele mai multe ori lăudabile – sunt compromise.
Lacheii politici din autoritățile publice centrale și locale contabilizează numărul de zile rămase până când stăpânii lor vor veni din nou la putere în urma alegerilor locale și generale ce vor avea loc în cursul acestui an.
Până la sfârșitul acestui an România încă mai are o fereastră de oportunitate care trebuie folosită pentru însănătoșirea instituțională a autorităților publice, dar și pentru lansarea unor procese ireversibile de reformă și modernizare în mai multe domenii cheie pentru România.
In consecință, conform art. 80 din Constituția României, vă solicităm să vă exercitați funcția de mediere între stat și societate, acceptând solicitarea noastră de a organiza o întâlnire de lucru la Cotroceni, între reprezentanți ai guvernului României și reprezentanți ai BNS.
În cadrul acestei întâlniri vom prezenta atât evaluări ale unor spețe critice cât și propuneri de soluții pe care suntem dispuși să ni le asumăm.
Domeniile vizate sunt incluse în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019. Unele dintre temele pe care le vom susține în fața dumneavoastră, necesită exercitarea unui alt atribut constituțional care vă este conferit de Constituția României la art.92 și anume funcția de președinte al Consiliului Superior de Apărare a Țării.
Vă vom solicita ca pe spețe care vizează siguranța națională, să convocați CSAT și în conformitate cu art.9 din legea 415/27 iunie 2002 privind organizarea și funcționarea CSAT să fim invitați pentru a prezenta documente sau rapoarte care să ajute la luarea unor decizii corecte.
În susținerea punctelor noastre de vedere vom organiza începând cu data de 25 mai a.c.o suită de acțiuni menite să atragă atenția asupra unor probleme critice pe care le vom susține în fața dumneavoastră singuri sau împreună cu organizațiile patronate din domeniul respectiv.
Vizăm:
– industria de securitate națională
– securitatea energetică
– securitatea alimentară a populației și agricultura
– obiective de dezvoltare regională și a infrastructurii de transport
– gestionarea fondurilor europene
– modernizarea administrație publice din România, dar și atingerea obiectivelor de dimensiune educațională, de sănătate, socială și demografică a României în concordanță cu obiectivele cuprinse în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019.
Cu încrederea că demersul nostru va fi bine primit, vă asigurăm, Domnule Președinte de întreaga noastră considerație.
Cu stima, BNS