Scăderea producției industriale a accelerat

0
648

Conform datelor transmise de Institutul Național de Statistică, producția industrială a scăzut în luna august cu 7% ca serie brută, față de luna corespunzătoare din anul precedent, o contracție mai mare decât cea înregistrată în iulie.

În iulie, față de aceeași lună a anului trecut, producția industrială a scăzut cu cu 3% ca serie brută și cu 6,4% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. În iunie, producția industrială a scăzut, față de aceeași lună a anului trecut, cu 6,6%, ca serie brută, scrie News.ro.

În august, față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a scăzut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7%, respectiv cu 6,7%. Producția industrială a scăzut ca efect al scăderilor din industria extractivă, respectiv producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-9% fiecare) precum și din industria prelucrătoare (-6,6%). În primele 8 luni, producția industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-2,4%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,2%) și industria prelucrătoare (-1,5%). În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producția industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here