SCĂDERE DRAMATICĂ A PREŢURILOR LA CARBURANŢI. Compania Shell anunţă că va reduce până la 9.000 de locuri de muncă

0
754

Încetinirea bruscă a economiei globale ca urmare a pandemiei de coronavirus a lovit puternic marea companie petrolieră. Pentru a reduce costurile, Shell intenționează să reducă numărul locurilor de muncă cu aproximativ 10%, până la sfârșitul anului 2022.

Compania petrolieră britanico-olandeză a anunțat miercuri, la Londra, că până la sfârșitul anului 2022 numărul locurilor de muncă va fi redus, cifra exactă urmând a fi stabilită între 7.000 şi 9.000.

Această cifră îi va include şi pe cei aproximativ 1500 de angajați care au acceptat deja indemnizația de întrerupere a contractului de muncă, într-o etapă precedentă de reorganizare. Recent, compania Shell a raportat că numărul total al angajaţilor săi se ridică la 80.000 din peste 70 de țări.

Prin această diminuare a numărului de locuri de muncă, Shell speră să îşi reducă costurile anuale cu 2 până la 2,5 miliarde USD (aprox. 1,7-2,1 miliarde EURO). De asemenea, Shell a anunțat, o pierdere de 1 până la 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei, cauzată de presiunea continuă asupra marjelor.

“Trebuie să devenim o organizație mai suplă și mai competitivă, care să poată reacționa mult mai flexibil la nevoile clienților”, a declarat Ben van Beusden, CEO Royal Dutch Shell. Ceea ce se întâmplă în compania britanico-olandeză, nu reprezintă un caz izolat, în industrie: grupul francez Total și multinaționalele petroliere americane ExxonMobil și Chevron au suferit, de asemenea, mari pierderi.

Însă, acest program de reduceri nu se întâmplă numai din cauza pandemiei. Compania dorește să-și îmbunătățească amprenta de carbon prin conversia acesteia. „Emisiile de gaze cu efect de seră și cele care apar atunci când clienții utilizează produsele Shell ar trebui să fie reduse sau compensate cu peste o treime, în următorul deceniu”, a anunțat marți, Dr. Fabian Ziegler, președintele Deutsche Shell Holding GmbH şi al Shell Deutschland Oil GmbH. „Ţinta noastră este reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 30 de milioane de tone pe an. Dacă dorim să atingem obiectivele climatice stabilite la Paris, trebuie să decarbonizăm mixul energetic global. Vrem să ne aducem contribuția și să oferim soluții mai curate, de energie. Acest lucru se aplică atât propriilor noastre sisteme, cât și produselor pe care le vindem”. În consecință, Shell și-a stabilit obiective clare de reducere a CO2 încă din anul 2017. „Ne-am stabilit obiectivul de a reduce amprenta netă de carbon a produselor noastre energetice la jumătate, până în anul 2050.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here