Sarcină foarte grea pentru noul Guvern: Pensiile nu pot creşte cu 60-70%

0
990

Potrivit consultantului fiscal Adrian Benţa, noul Guvern va avea o sarcină extrem de dificilă în perioada următoare, având în vedere că va trebui să regleze dezechilibrele date de creşterea continuă a salariilor şi pensiilor, simultan cu diminuarea deficitului bugetar.

“Guvernul care va veni la putere va trebui să găsească o soluţie în ceea ce priveşte deficitul bugetar şi va trebui să găsească o soluţie în ceea ce priveşte calmarea cursului de schimb care se depreciază. Măsurile PSD pentru pensii nu vor putea fi respectate. Mă aştept ca majorările de pensii să existe, pentru că avem inflaţie destul de mare, iar o pensie medie de 1250 de lei, cam cât este acum în România, nu reprezintă o sumă foarte mare, iar acei cetăţeni ai ţării noastre au şi ei dreptul să trăiască decent. Vorbim de oamenii care au muncit 30-40 de ani. Prin urmare, trebuie găsită o soluţie de creştere sau măcar menţinere a puterii de cumpărare cât de cât civilizată. Eu mă aştept la majorări ale punctelor de pensii, dar nu la procente de 60-70%, cât se intenţiona prin noua lege a pensiilor, ci la procente mai mici, de 5-7% sau 10%, astfel încât să se acopere inflaţia şi să mai fie şi ceva în sistem real”, a explicat Benţa pentru Mediafax.

În ceea ce priveşte deficitul Benţa consideră că acesta va exista şi anul viitor, putându-ne aştepta şi la o adevărată recesiune, având în vedere că aceasta deja s-a instalat în industrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here