Săptămâna Financiară la Profit News TV – 02.09.2022

0
1442

SUBIECTUL 1

TITLU: „HoReCa după pandemie”
INVITAT: Dragoș Petrescu – Fondator City Grill

SUBIECTUL 2

TITLU: „România riscă să depășească nivelul de alarmă privind datoria publică”
INVITAT: Adrian Codîrlașu – Vicepreședinte CFA România

SUBIECTUL 3

TITLU: „Știați că…
Deși trăim în epoca tech, doar 10% din datele de pe Internet sunt transmise prin satelit?”

Restul, de 90%, sunt share-uite prin intermediul a 885,000 de km de cabluri subacvatice care mențin Internetul în „viață”.

TATA Communications controlează 24% din Internetul worldwide, prin intermediul acestor cabluri subacvatice, fiind cel mai mare operator de acest tip din lume, conectând peste 240 de țări.

Rețelele cu care consumatorii finali au încheiat contractele (ex. Vodafone etc) depind toate ca și business-uri de acest colos în telecomuncații pentru a transfera datele dintr-o țară în alta.

De fiecare dată când vizitezi o pagină de Internet, mai ales dacă se termină cu ”.com”, este foarte posibil ca informația pe care o primești pe ecran să treacă cu viteza luminii prin cabluri aflate sub Oceanul Atlantic sau Pacific, fără să îți dai seama de asta nici măcar o secundă.

Primul cablu a fost tras pe sub Oceanul Atlantic în 1859, oferind o legătură prin telegraf între Europa și America, următoarele conexiuni au vizat cabluri de telefonie, ca apoi, în anii ’80 și ’90 să urmeze cablurile optice de mare viteză dedicate Internetului.

Astăzi, cablurile optice, cele de telefonie și cele dedicate altor uzuri mai puțin cunoscute formează o rețea imensă sub toate oceanele și mările lumii, începând cu Oceanul Atlantic și terminând cu Marea Neagră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here