Samsung oprește definitiv producția Galaxy Note 7

0
2505
Samsung

Samsung a anunţat că opreşte definitiv producţia pentru modelul problematic Galaxy Note 7, într-o mişcare drastică de a renunţa la modelul care a provocat cel mai mare scandal pentru gigantul sud-coreean. Decizia devine la mai puțin de 24 de ore de la anunţul opririi temporare a vânzărilor modelelor revizuite după rechemarea-masivă din septembrie.

Samsung a renunţat definitiv să mai producă smartphone-urile care ar fi trebuit să concureze cu iPhone şi cu alte modele premium de telefoane.După ce mai mulţi operatori telecom din SUA anunţaseră că nu vor mai înlocui modelele Galaxy Note 7 cu probleme, Samsung a scos de la vânzare temporar smartphone-urile.

A recomandat închiderea tekefoanelor

Samsung Electronics Co Ltd le-a recomandat utilizatorilor de telefoane Galaxy Note 7 să le închidă din motive de siguranţă, în timp ce se fac alte investigaţii, potrivit BBC. De asemenea, compania din Coreea de Sud a declarat că va opri toate vânzările acestui telefon, potrivit BBC.Samsung a rechemat aproximativ 2,5 milioane de telefoane în luna septembrie, după ce utilizatorii s-au plâns de faptul că bateriile explodau. Mai târziu, compania şi-a asigurat clienţii că toate dispozitivele înlocuite sunt în siguranţă.

Ancheta e în desfășurare

Cu toate acestea, există acum dovezi că şi telefoanele noi pot lua foc, după ce un bărbat din Kentucky a relatat că s-a trezit într-un dormitor plin de fum din cauza unui Galaxy Note 7 înlocuit. iar un zbor intern al Statelor Unite ale Americii a fost evacuat după ce un nou dispozitiv Samsung a început să emită fum în cabină.

“Deoarece siguranţa consumatorilor rămâne prioritatea noastră, Samsung solicită tuturor partenerilor de distribuţie la nivel global să sisteze vânzarea sau înlocuirea acestor dispozitive, în timp ce ancheta se află în desfăşurare”, a declarat un oficial al companiei.”Consumatorii care deţin fie un dispozitiv original sau un Galaxy Note 7 înlocuit sunt sfătuiţi să închidă aceste dispozitive”, a mai adăugat acesta.

17 miliarde de dolari pierderi

Comisia pentru Siguranţa Consumatorului din SUA a avertizat clienţii să nu mai folosească Samsung Note 7 din cauza îngrijorărilor legate de supraîncălzire.

Acţiunile Samsung au scăzut cu 8% marţi, ştergând aproximativ 17 miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei. Producătorul sud-coreean de electronice Samsung a fost în ultima lună subiectul unuia dintre cele mai mari scandaluri, în condiţiile în care peste 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 au fost retrase de pe piaţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here