Salariile din vestul țării vor continua să crească

0
2749
salarii
Salariile din vestul ţării vor continua să crească pentru că în continuare este o cerere mai mare de personal în zonă decât oferta de candidaţi, spune Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult.

“Mai ales în zona angajaţilor blue collar vor creşte salariile, peste media naţională (de 5% pe an – n.red.), pentru că e nevoie de personal calificat şi de retenţia angajaţilor. În plus, e mult mai ieftin să menţii oamenii în companie mărindu-le puţin salariul decât să aduci oameni din altă parte care au nevoie de adaptare, iar costurile ar putea fi mult mai mari”, a explicat Horia Bugarin.

Ilfov, Timiș și Cluj în frunte

Exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).

Anul trecut, un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Care e media pe țară

Angajaţii din aproape jumătate (19) dintre judeţele României au salarii nete cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei net pe lună, cu venituri mai apropiate de 2.000 de lei fiind cei din Argeş (1.943 lei net), Prahova (1.832 lei net), Sibiu (1.822 lei net) şi Iaşi (circa 1.800 de lei net).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here