Salariile ar putea crește cu până la 35% pentru angajații din ministerele Dezvoltării Regionale și Agriculturii care se ocupă cu atragerea de fonduri europene, aprobat în Guvern

0
1025

Potrivit hotărârii de Guvern, de aceste prevederi vor beneficia și serviciile suport din cadrul Ministerului Agriculturii, care ajută la implementarea atragerii de fonduri europene. Astfel, se acordă, începând cu drepturile salariale din luna ianuarie, un spor de până la 35%, pentru cei care au minim 75% din atribuții pe fonduri europene.

În cadrul aceluiași proiect sunt enumerate activitățile care beneficiază de acest drept. Până acum, cei care gestionau fonduri europene, din cele două ministere, primeau un spor de până la 75%, la salariu, dar prin legea salarizării unice, aceste drepturi fuseseră suspendate.

Aceste categorii își vor păstra același venit, potrivit actului normativ adoptat în ședința de Guvern, ultima a Executivului interimar, mai scrie sursa citată.

Ministerul Agriculturii a transmis că, potrivit art. 17 din LEGE-CADRU nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile, precum și personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, beneficiază de majorarea salariului de bază cu până la 35% .

„Menționăm că majorarea salariului de bază cu până la 35% prevăzută la art.17 alin. (1) şi (2) se acordă numai în perioada cât persoana își desfășoară activitatea în condițiile prevăzute de lege. Majorarea cu până la 35% se acordă în baza criteriilor stabilite prin hotărâre a Guvernului inițiata de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene”, a mai anunțat Ministerul, mai informează Libertatea.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here